mitescu Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Sper sa fi postat unde trebuie.Am de antrenat un aeoroglisor de dimensiuni reduse(cca.600x300mm). Nu am gasit ventilatoare decat cu motoare brushless la care sensul de rotatie nu poate fi schimbat.Intrebare: Se gasesc asemenea ventilatoare cu motoare de CC cu perii? Si daca da cum pot sa intru si eu in posesia a doua bucati? Link spre comentariu
miron1947 Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Incercati cu acesta http://e-redus.ro/oferta/475-mini-venti ... -nepiperat, chiar daca nu va satisface investitia nu-i prea mare. Link spre comentariu
one Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Pai la motoare brushless sensul se poate schimba inversand 2 din cele 3 fire !!!!! Link spre comentariu
mitescu Postat August 14, 2012 Autor Partajează Postat August 14, 2012 Pai la motoare brushless sensul se poate schimba inversand 2 din cele 3 firePai.... nu prea. Ele sunt brushLESS - adica fara perii. De principiu acest tip de motoare au electronica proprie. Acum, nu bag mana in foc ca , nu ar exista si asa ceva, dar , eu nu am gasit.Pe scurt, reformulez: Imi trebuiesc doua ventilatoare (ptr actionarea hovercraft) la care sa pot face schimbarea sensului de rotatie.Problema este ca chiar imi tebuiesc, si daca s-ar gasi cineva sa ma ajute as fi f. recunoscator(din toate punctele de vedere) Link spre comentariu
manolo Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Ar trebui sa ne spui ce model de motoare ,tensiune ,amperi si daca aeroglisorul este telecomandat,se gasesc regulatoare cu schimbare de sens din telecomanda ,vezi la magazine Rc. Link spre comentariu
one Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 Pai.... nu prea. Ele sunt brushLESS - adica fara perii. De principiu acest tip de motoare au electronica proprie.Daca electronica nu este integrata, de la partea electronica la motor sunt de obicei 3 fire. Practic, ai 3 bobine in motor, legate in stea sau triunghi. Inversand 2 dintre aceste fire, se schimba sensul. Nu are legatura cu motorul de curent continuu, cu perii.Daca electronica este integrata, atunci probabil ai un ventilator ieftin, gen ventilator PC. Aici regula de mai sus nu se aplica, acestea avand doar 2 bobine care sunt comandate de 2 tranzistori, in cascada, cu originea semnalului la in senzor hall. La acestea cred ca sensul poate fi schimbat doar mutand senzorul hall, unghiular. Link spre comentariu
mitescu Postat August 17, 2012 Autor Partajează Postat August 17, 2012 Daca electronica nu este integrata, de la partea electronica la motor sunt de obicei......Da asa este, intre timp am vazut ca exista si asemenea variante. Problema este ca nu gasesc un ansamblu complet . De fapt am gasit (Electric Ducted Fan) dar nu sunt pe stoc si preturile sunt cam... piparatePana la urma o sa incerc sa-mi fac ansamblul din "bucatele" (motor + elice + sistem prindere).Oricum multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum