Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intampin probleme in programarea rfPIC12F675F

Vizitator 31Vl

Postări Recomandate

Vizitator 31Vl

SalutDe curand am cumparat un rfPIC12f675F de la Comet. Dupa prima programare, am citit locatiile de memorie si totul era ok. Problema a aparut la urmatoarea programare, cand imi da eroare la verificare la adresa 000H. Programul initial era unul de test, care facea un led sa clipeasca la 1 sec. Cu toate ca imi aparea eroarea de verificare am reusit sa-l mai programez o data, pentru ca am rescris programul ca ledul sa clipeasca la 1/10 sec si asta se intampla acum. Iar acum nu mai reusesc sa scriu altceva.Va rog sa ma ajutati.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Verifica bitii din cuvantul de configurare. Sa nu-l ai cumva protejat la citire. Cand e protejat da eroare la verificare. Sau citeste-l cand da eroare si vezi ce e in el. Daca e plin de zerouri, cel mai probabil ca e protejat.De asemenea, il stergi complet inainte de o noua programare? Ce programator folosesti? Cu alt pic merge? Mai da detalii.Cirip

Link spre comentariu

E problema de programator. In termeni simpli, programarea trebuie facuta cu Vdd dupa Vpp. Exista modificari pe net pentru programatoarele de tip JDM.Dupa parerea mea cel mai sigur e un programator de tip Tait serial (pe portul... paralel) pentru ca asta iti permite controlul Vdd si softul stie ce sa faca.Ca principiu de modificare pentru orice alta schema, trebuie facut in asa fel incat Vdd (+5V) sa apara dupa Vpp(+13V). de exemplu, la o schema in care aveam o alimentare "statica" in trepte +18V -> +13V -> +5V si doar un singur circuit de comanda pentru 13V, am intrerupt legatura intre cele doua surse si am legat intrarea in stabilizatorul de +5V din tensiunea comandata (Vpp=+13V). Asta ar fi un "mod" care cred ca se poate aplica la mai toate programatoarele cu alimentare independenta (am vazut o schema la care +13V se obtine dupa +5V prin injectarea referintei de +5V pe un 7808 - asta nu o sa poata fi modificata chiar asa simplu).De boala asta "sufera" 629 si 675 cu sau fara rf si poate mai sunt si altele, dar n-am ajuns la ele :d

Link spre comentariu
Vizitator 31Vl

Multumesc Abram. S-ar putea sa ai dreptate (de fapt sper sa ai dreptate si doar asta sa fie problema :) ).

Astazi am sa incerc din nou sa il programez, luand in considerare problema pe care o poate cauza Vdd-ul.

Programatorul pe care il folosesc e cel de la Adelaida, iar ca soft de programare folosesc ICProg si Winpic. Cat despre CP, sunt sigur ca l-am configurat off.

Asta e cuvantul de configurare:

__CONFIG    _CPD_OFF & _CP_OFF & _BODEN_OFF & _MCLRE_OFF & _PWRTE_OFF & _WDT_ON & _INTRC_OSC_NOCLKOUT
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări