glass Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 am o problema.Imi fac un amplificator si am luat un cablu de alimentare de la alt amplificator care are o masa ciudata.pur si simplu e o bucata de tabla acoperita cu un izolator si infasurata in jurul cablului de alimentare.am pus o poza mai jos.Ce fel de masa mai e si asta? Link spre comentariu
pinky Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Nu e niciun fel de masa. Nici macar pamantare. Bucata aia de tabla are un singur rol, si anume acela de a tine cablul pe pozitie. Link spre comentariu
glass Postat August 11, 2012 Autor Partajează Postat August 11, 2012 )) pfffffffffffff am inteles.nu m-a dus capul la asta si mai am o intrebare ca sa nu mai deschid alt subiect.puntea redresoare are voie sa atinga carcasa amplificatorului?tinand cont ca masa o sa vina conectata la carcasa. Link spre comentariu
dan cod Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Depinde de punte.In general carcasa puntilor nu au legatura electrica cu nici un pin,dar asta se poate masura cu aparatul.Daca puntea nu este metalica e clar ca se poate,daca e metalica masoara sa vezi si daca carcasa nu are legatura cu nici un pin o poti monta pe carcasa. Link spre comentariu
glass Postat August 11, 2012 Autor Partajează Postat August 11, 2012 ok ok,va multumesc frumos pentru sfaturi Link spre comentariu
icar Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Sau, chiar daca are, o foita izolatoare de mica si ceva vaselina siliconica rezolva problema. Link spre comentariu
glass Postat August 14, 2012 Autor Partajează Postat August 14, 2012 am punte de 50A nu cred ca se va incalzi la 2 module de tda 7294 bridge,asa ca voi pune doar izolator intre punte si carcasa.oricum,carcasa nu are legatura cu pinii ptr ca am masurat cu aparatu pus pe dioda dar pentru siguranta,am sa pun o bucata de plastic intre punte si carcasa......... Link spre comentariu
dorian 70 Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Daca este modelul din poza, poti sa o montezi linistit oriunde, preferabil pe o suprafata metalica, cu vaselina siliconica, pentru un contact termic bun, asa cum s-a mai spus. De altfel prinderea se poate face foarte usor cu piulita si surub cu diametru de 5 mm. Link spre comentariu
dan cod Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 am a pun o bucata de plastic intre punte si carcasa.........Nu pune plastic ca nu va mai avea transfer termic,nu se va raci. Link spre comentariu
glass Postat August 15, 2012 Autor Partajează Postat August 15, 2012 dar se incalzeste cu 2 module tda in punte?la +- 30V?cam 8A consuma modulele.totusi e punte de 50 A.dak se incalzeste............e clar ca i facuta si aia de mantuiala.dar totusi va ascult si am sa pun mica,ca nu mi e greu. Link spre comentariu
glass Postat August 15, 2012 Autor Partajează Postat August 15, 2012 @dorian 70.este exact modelul din poza.am inteles sefu,asa am sa fac,multumesc mult la toti pentru raspunsuri. Link spre comentariu
pinky Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Nu ai nevoie de izolator electric la puntile redresoare. Nu stiu sa existe punti redresoare cu invelisul electric conectat electric la vreuna din diode. A nu se confunda cu diodele duble in capsula TO220. Ce logica ar avea sa raceasca doar 2 diode din cele 4 ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum