Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce fel de masa mai e si asta?

glass

Postări Recomandate

am o problema.Imi fac un amplificator si am luat un cablu de alimentare de la alt amplificator care are o masa ciudata.pur si simplu e o bucata de tabla acoperita cu un izolator si infasurata in jurul cablului de alimentare.am pus o poza mai jos.Ce fel de masa mai e si asta?

post-46856-139829473753_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• glass

6

• dan cod

2

• pinky

2

• icar

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

:))) pfffffffffffff am inteles.nu m-a dus capul la asta :nebunrau: si mai am o intrebare ca sa nu mai deschid alt subiect.puntea redresoare are voie sa atinga carcasa amplificatorului?tinand cont ca masa o sa vina conectata la carcasa.
Link spre comentariu

Depinde de punte.In general carcasa puntilor nu au legatura electrica cu nici un pin,dar asta se poate masura cu aparatul.Daca puntea nu este metalica e clar ca se poate,daca e metalica masoara sa vezi si daca carcasa nu are legatura cu nici un pin o poti monta pe carcasa.

Link spre comentariu

am punte de 50A nu cred ca se va incalzi la 2 module de tda 7294 bridge,asa ca voi pune doar izolator intre punte si carcasa.oricum,carcasa nu are legatura cu pinii ptr ca am masurat cu aparatu pus pe dioda dar pentru siguranta,am sa pun o bucata de plastic intre punte si carcasa.........

Link spre comentariu

Daca este modelul din poza, poti sa o montezi linistit oriunde, preferabil pe o suprafata metalica, cu vaselina siliconica, pentru un contact termic bun, asa cum s-a mai spus. De altfel prinderea se poate face foarte usor cu piulita si surub cu diametru de 5 mm.

post-30422-139829474933_thumb.jpg

Link spre comentariu

dar se incalzeste cu 2 module tda in punte?la +- 30V?cam 8A consuma modulele.totusi e punte de 50 A.dak se incalzeste............e clar ca i facuta si aia de mantuiala.dar totusi va ascult si am sa pun mica,ca nu mi e greu.

Link spre comentariu

Nu ai nevoie de izolator electric la puntile redresoare. Nu stiu sa existe punti redresoare cu invelisul electric conectat electric la vreuna din diode. A nu se confunda cu diodele duble in capsula TO220. Ce logica ar avea sa raceasca doar 2 diode din cele 4 ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări