Marian Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 @glass nu merge sa pui orice valori iti vin in cap acolo, hai ca la impedanta de intrare merg si 33k, probabil se poate folosi pana la 100k acolo, in schimb la amplificare nu se poate mari prea mult rezistenta deoarece se modifica prea mult parametrii buclei. Link spre comentariu
glass Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 am inteles,multumesc mult Link spre comentariu
Marian Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 @glass atentie la configuratia in punte cu acest CI deoarece nu poti folosi difuzoare de 4 Ohm, verifica pdf-ul integratului cu atentie pentru a corela cat mai bine sarcina cu nivelul alimentarilor altfel risti sa pocneasca.PS: Sper ca nu te astepti sa obtii de la el 200W asa cum spun cei de la acel magazin ca poate modulul... Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Cu tot respectul pentru toţi, dar eu folosesc tda7294 şi simplu şi în punte de vreo 4 ani şi îi alimentam şi cu 2x 37V cc şi nu aveau nimic. Nu mai zic că puneam boxele în paralel sau înseriam cum prindeam şi nu s-a ars nici un integrat. Cei drept am dat 22 de lei cât i-am procurat . Valorile din datasheet sunt nişte valori sigure la care el funcţionează bine. Ei nu zic că nu funcţionează şi altfel , doar că nu garantează. Acum merge pe punte cu boxe de 4 ohmi şi alimentare+-30v şi n-are nici pe dracu`. Link spre comentariu
Marian Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 @Vlad Mihai ceea ce tu sugerezi se numeste experiment pe socoteala proprie, producatorii sugereaza niste valori in pdf-uri care garanteaza buna functionare dar mai ales siguranta montajului, se prea poate sa functioneze si in 4 Ohm, sau se prea poate sa faca bau dupa cateva minute, nimeni nu poate garanta nimic. Si eu spre exemplu la amplificatorul meu bipolar MP100 pot recomenda niste valori de alimentare mai mari pentru aceeasi pereche de finali astfel incat putere mai mare se obtine, se prea poate ca persoana respectiva sa detina niste finali solizi cu un SOA foarte bun, dar asta deasemenea ar fi doar experiment pe socoteala constructorului, tocmai de aceea se sugereaza si se insista la varianta in punte sa nu se foloseasca difuri de 4 Ohm, nu se poate garanta o sigura functionare a montajului si decat sa-si spui omului ca merge si asa si de fapt prin aceeasi intamplare care la tine a avut un rezultat pozitiv la el sa aiba rezultat negativ si sa pocneasca CI_ul avand astfel pe constiinta o sugestie gresita ce a dus la paguba mai bine ii spui omului ce este sigur, alegerea ii apartine. Link spre comentariu
glass Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 ai dreptate marian in ceea ce spui.oricum nu folosesc pe 4 ohmi.Am subwooferul de 4 care ,,poate'' am sa l inseriez cu o boxa de 8.oricum eu la boxa nu am 8 ohmi am 10 pentru ca am filtre.deci nu vad problema sa inseriez o boxa cu subwooferul.in fine,normal ca nu o sa mi scoata calumea pe canalul ala si o sa se incinga mai tare integratele daca fac asa.si oricum,stai calm ca nu ma astept sa am nici 100 w cu ele in punte )).si degeaba scot 100W daca am distorsiuni mari.am sa vad si la claritate cum se descurca.oricum,deja am in cap ceva gen fet 200 :>. Link spre comentariu
Freddy19 Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Am si eu o intrebare,Daca pe tensiunea de 2x28 v voi folosi un kit cu tda 7294,si inca unul cu tda 7293 ambele cu o sarcina de 4 ohm,se va incinge mai putin cel cu tda 7293?Ma gandesc ca daca nu este alimentat la tensiunea maxima,(adica +-35v) nu va mai atinge acel "50w dispersat"de care se pomeneste in datasheet,si de asemenea nu va mai atinge acel thd de 10%.Este adevarat?Eu am vreo 2 tda 7294 si 2 tda 7293 si ma gandesc care va functiona mai bine pe 2x28v Link spre comentariu
Marian Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Daca urmatorii parametrii sunt similari: Tensiuni alimentare; Semnal de intrare; Sarcini si Racirea atunci ambele variante se vor incalzi deasemenea relativ similar. Link spre comentariu
Freddy19 Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Iar thd-ul la puterea maxima cum va fi?Este posibil ca "viata" tda7294 va fi mai mica decat tda 7293?Am intrebat asta pt ca integratele nu sunt originale. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 22, 2012 Autor Partajează Postat August 22, 2012 Salut ! cred ca viata unui integrat ,fie el original sau pocnitoare este strans legata de tensiunea de alimentare ,racire dar si de modul lui de functionare adica cat de ''forjat ''este . Sa ma corecteze cineva daca gresesc.THD-ul cred ca este la fel indiferent de tensiunea de alimentare ,care influenteaza puterea de iesire in W.Adica daca il alimentezi la +/-20 V cc sa zicem vei avea o putere de x W dar THD tot de 10% atunci cand vol este maxim.Ca sa scapi de acea temperatura mare la care ajunge radiatorul foloseste un cooler de pc ,iar pentru a scapa de THD indicat ar fi sa nu folosesti integratul la puterea lui max!Va rog sa ma corectati daca gresesc! Link spre comentariu
Freddy19 Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Chestia cu diferentele de incalzire am dedus-o din niste experimente mai vechi,si anume,mai demult un prieten ma rugat sa ii fac un mini amplificator.Pentru asta el mi-a dat un traf de vreo 8 v si vreo 900ma.Eu aveam 2 motaje disponibile in acel moment,unul cu tda2822 punte si celalalt cu tda 2003 normal.Prima data l-am incercat pe cel cu tda2822 cu o sarcina de 8ohmi si am ramas surprins de cat de tare se incalzea integratu,aprox 55,57grade masurat cu multimetrul,iar randamentul mi sa parut cam mic,asa ca a cazut ideea cu tda2822.Dupa care am alimetat din aceeasi sursa al doilea montaj,pe o sarcina de 4ohmi,si avea un randament mai mare,iar integratul atingea max 35grade fara radiator. Link spre comentariu
Marian Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 TDA7294 si TDA7293 sunt identice pin la pin, diferenta consta in faptul ca cel din urma (7293) suporta tensiuni de alimentare putin mai mari, ceea ce evident sugereaza si o putere mai mare, insa asta nu inseamna ca spre exemplu alimentand din aceeasi sursa de sa zicem +/-25Vcc 2 module mono, unul cu 7294 si altul cu 7293 cel din urma va livra putere mai mare, atata vreme cat parametrii enumerati mai sus sunt sensibil similari/identici atunci si comportamentul lor va fi la fel, asadar care va deca primul...? nimeni nu poate raspunde la intrebarea asta, doar pentru ca un dispozitiv nu este fabricat de producatorul original nu inseamna ca este un esec pe cale sa se intample, o bomba cu ceas, sau mai simplu o porcarie, se prea poate totusi sa gasesti ceva fabricat sub licenta ai carui producatori sa respecte totusi anumite norme, si deci ceva ce automat denumesti chinezarie te poate surprinde, durata de viata a fiecaruia este influentata de stilul de fabricatie, calitatea materialelor folosite, regimul de lucru la care este supus, etc.Pe de alta parte THD-ul ( Totall Harmonic Destorcion ) este influentat de mai multe puncte din amplificator, de o valoare a sa cat mai mica depind foarte multe, printre care si etajul final care cu cat semnalul de comanda primit este mai mare cu atat va fi supus unui stres mai mare si astfel apar neliniaritati accentuate de cresterea de stres si deci THD marit la volum marit, mecanismele sunt complexe si nu fac subiectul acestei discutii, pe scurt ar fi de zis ca de la acest CI nu te poti astepta la performante hi-fi cat priveste THD-ul, e mai degraba un compromis.@Freddy19 sper ca nu compari pe bune ( cum s-ar zice ) TDA2822 cu TDA2003... Link spre comentariu
Freddy19 Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Va multumesc pentru explicatii! Eu credeam ca daca acele 2 integrate,(tda2822 si tda2003) sunt alimetate la aceeasi tensiune vor scoate aceeasi putere. Link spre comentariu
Marian Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Nu este tocmai asa, deoarece sunt diferente importante intre cele 2 CI-uri, sunt proiectate pentru aplicatii diferite, puteri total diferite, asadar diferente si la dimensionarea componentelor interne, asadar repet, cele 2 nu pot fi comparate. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Mai concret: 2822 e o prastie. TEA2025 e putin mai bun dar si ala se arde repede cand te apropii de tensiunea maxima, pt puteri mici sau amplificator de casti recomand LM1877 in alimentare simetrica, are un sunet foarte curat. Daca mai gasesti. Sapa prin placi de sunet antice dupa asa ceva.Revenind la 7294 punte, si eu le folosesc doar pe sarcina de 8 ohmi, alimentare +/-35v care scade spre +/-30 in sarcina. Din cate stiu Logitech Z5500 are wooferul pe 6 ohmi la 7294 punte, dar nu stiu tensiunea de alimentare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum