cristianvalentin Postat August 12, 2012 Autor Partajează Postat August 12, 2012 Folosesc amplificatorul in sarcina de 4 ohmi ,cred ca tensiunea este potrivita acestei sarcini Link spre comentariu
Marian Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Da, tensiunea de alimentare este ok pentru sarcina respectiva, insa tensiunea obtinuta pe sarcina este nepermis de mica si abea acum am avut timp sa ma uit pe schema, este normal ca ampliful sa nu mai scoata cat trebuie la modificarile suferite atat in amplificare cat si in intrare, nu stiu cu ce scop au fost facute dar mi se par aiurea, asadar R2 trebuie sa fie de cel putin 22K, in nici un caz asa mica cum este in schema-10K, o impedanta asa mica de intrare rezulta intr-un semnal de comanda necesar mai puternic; C2 la 2,7n este ridicol de mare pentru acel loc ( nu exista practic inalte dupa el ), pune in locul sau cond de 220 sau 330p maxim; Si nu in ultimul rand R3, rezistenta care se ocupa de amplificare, iarasi prea mica la 10K, pune 22K asa cum producatorul integratului recomanda si o sa fii surprins de diferenta care va trebui sa fie mare, si nu ai nevoie de preamplificator facand aceste mici modificari. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 13, 2012 Autor Partajează Postat August 13, 2012 Am schimbat R2 si R3 cu unele de 22K .rezultatul insa este putin cam dezamagitor ,se aud mult mai incet! tensiunea masurata la iesire max un volt! Link spre comentariu
Marian Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Esti sigur ca ai respectat intocmai schema din linkul dat de tine cu pdf-ul ala? deoarece nu vad nici un motiv pentru care s-ar auzi mai incet la marirea amplificarii, singura posibilitate ar fi greseli din partea ta pe undeva pe acolo, pune daca poti 2 poze clare cu modulul atat partea cu piese cat si cea cu circuitele/trasee, sa ne lamurim.PS: esti sigur ca rezistentele sunt de 22k? verifica-le mai atent sa nu fie de 2k2, culorile pot fi usor confundate daca nu esti atent. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 13, 2012 Autor Partajează Postat August 13, 2012 Modulul este cumparat de la firma de unde am postat linkul ,nu este facut de mine.Greseala mea rezistorii sunt 2k2 am gasit cativa de 22k, acel rezistor de la intrare poate sa fie mai mare de 22k sa zice 30 K? Link spre comentariu
Marian Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Repet ideea cu valorile rezistentelor, deoarece marindu-le valoarea maresi si amplificarea si deci ar trebui sa se auda mai tare, in nicvi un caz nu se aude mai incet daca le maresti, asadar vezi sa fie intr-adevar de 22k masurat. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 13, 2012 Autor Partajează Postat August 13, 2012 Gata domnule Marian ,problema e rezolvata si am un varf de tesiune de 16,5 V.Va multumesc! Link spre comentariu
Marian Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Care era problema? Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 13, 2012 Autor Partajează Postat August 13, 2012 Care era problema? 2k2 in loc de 22k iar tensiune urcam acum pana la 20V,codul culorilor te poate pacali dar aparatul de masura nu! Va multumesc pentru suportul tehnic si as dori sa va intreb daca acel amplificator de 70W cu mos pe care l-ati facut dumneavoastra este mai bun ca acesta cu TDA! Link spre comentariu
Marian Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Cu mare placere oricand.Asadar exact cum credeam eu, 2k2 in loc de 22k, intr-adevar uneori codul culorilor te pacaleste, mai ales la rezistente mai vechi unde acestea sunt mai sterse, dar aparatul nu minte, deci este ok, felicitari pentru reusita si auditii cat mai placute. PS: Din punct de vedere al puterii ampliful meu MOS este mai bun, am masurat cu osciloscopul o putere de 80W pe canal la o alimentare de ceva mai mult de +/-30Vcc, insa chestia importanta nu asta e ci faptul ca el permite si tensiuni mai mari de atat, cu racire eficienta si eventual mosfeti mai buni obtii relaxat 100W reali din el, chiar si mai mult. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 13, 2012 Autor Partajează Postat August 13, 2012 Va multumesc! As dori sa il incerc sa vad ce imi iese , o sa ma apuc in acest weekend traful meu are cam +/-31Vcc deci tot cam pe acolo o sa scot ,amplificatorul este pe doua canele? Link spre comentariu
glass Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 scriu si eu aici ca sa nu mai fac alt topic.am si eu modul tda 7294 bridge tot de la adeilaida.aici este schema http://www.scribd.com/doc/49121542/Ampl ... -200W-Mono. Oare sa schimb si eu rezistentele cu 22K?ca vad ca tot 10 k au si ale mele.La mn trebuie schimbate R1 R4 R8 cu 22k dupa cum vad eu in schema.chestia i ca eu am preamplificator.inca nu am pus amplif in functiune sa l aud dar daca trebuiesc schimbate,va rog spuneti mi sa le schmb acum sa nu ma mai chinui dupaia. Link spre comentariu
Marian Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 @cristianvalentin daca te referi la ampliful meu MOS acela logic ca este mono, adicatelea pe un canal, pentru stereo trebuie sa faci 2 module.@glass intr-adevar si tu trebuie sa schimbi R1, R4 si R8 cu rezistente de 22k. Nu pricep pentru ce se gasesc tot felul de destepti sa puna alte valori reinventand practic roata devreme ce producatorul deja recomanda niste valori de ce sa le schimbi? Link spre comentariu
glass Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 nu cumva e mai ieftina o rezistenta de 10k in loc de una de 22k?) aha,deci nu conteaza ca am preamplificator.atunci am sa le schimb.dar daca pun de 30k ?)) storc integratul,a?) Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 13, 2012 Autor Partajează Postat August 13, 2012 Multumesc ! o sa incerc sa vad ce iese .PS Acel modul in bridge este luat de la aceiasi firma ca si al meu deci va dati seama ca fel de mesteri le fac! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum