cristianvalentin Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Am acasa un modul de amplificare cu TDA 7294 ,dar nu stiu din ce cauza nu scoate puterea care ar trebuii! Il alimentez de la un traf de 250VA la 2x22 Vca in sarcina de 4 ohmi. Am pus la intrarea semnalului un pot de 20K logaritmic! Difuzoarele sunt EW08 care nu stiu daca rezista la 100 W rms.La maxim nu se aud distorsiuni sesizabile.multumesc! Link spre comentariu
dan cod Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Fii mai clar cu enuntul.Odata zici ca finalul nu scoate cat trebuie(ai masurat iesirea?)apoi ca nu stii daca diful rezista.Cam amalgan. Link spre comentariu
str8klaw Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 trebuie sa l alimentezi la o sursa diferentiata cu + - 30v. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 12, 2012 Autor Partajează Postat August 12, 2012 CI este alimentat la 2x22 Vca adica 30 V cc,nu cred ca alimentarea este problema. Ori CI este pocnitoare si trebuie schimbat sau semnalul de la pc este prea mic,o sa incerc sa pun un preamplificator cu TDA 2822 si sa vad rezultatele. Legat de difuzoare, sunt chinezarii despre care se zice ca ar avea 80 W rms, deci ar trebuii sa fie la limita amplificatorului,dar dupa cateva ore de mers la blana nu s-a intamplat nimic cu difuzoarele. Ciudat mai este faptul ca atunci cand pot de volum este la maxim nu am distorsiuni sesizabile si deranjante la boxa.PS: nu am nevoie de un osciloscop si un generator de ton pentru a masura puterea de iesire? Link spre comentariu
Marian Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Evaluarea puterii urechiometric este una foarte subiectiva dar mai ales inexacta, pentru masuratori exacte ai nevoie de generator semnal ( se pot folosi softulete de acest fel pentru PC-sunt zeci ) si osciloscop pentru a vizualiza exact momentul intrarii in clipping, sub acest prag se masoara/calculeaza tensiunea pe sarcina si in functie de valoarea tensiunii si a sarcinii afli ce putere poate livra amplificatorul dupa formula: P=U^2/R. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 12, 2012 Autor Partajează Postat August 12, 2012 Exact asa am citit si eu ,din pacate nu dispun de osciloscop.O sa incerc sa pun semnalul direct ,fara pot de volum ,apoi sa ii leg un preamplificator sau in ce mai rau caz sa fac alt amp mai puternic care sa mearga la traful meu!Multumesc! Link spre comentariu
dan cod Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Eu tot nu inteleg un lucru.Zici difurile sunt china de 80w deci au mai putin de atat.Vroiai sa sara membrana din ele sau de ce spui ca merg incet?Nu te-a reclamat nimeni ca e prea atre muzica?sau nu bubuie cum ai vrea. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 12, 2012 Autor Partajează Postat August 12, 2012 Nu m-a reclamat nimeni! Si da,daca acel amplificator ar fi scos 70 W acele dif ar trebuii sa fie putin cam stresate! Link spre comentariu
Marian Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 @cristianvalentin nu tot ce zboara se si mananca asa cum si nu tot ce este realizat in China este o mare porcarie, crezi sau nu mai exista totusi si produse decente din punct de vedere calitativ, si boxele alea daca sunt de 80W atunci pot totusi sa suporte comanda de la un amplificator de 70W, trebuie sa intelegi ca verificarea puterii audiofil nu exista, nu este deloc exacta ideea de a verifica dupa ce auzi, fa o chestie ( desi nu e deloc exact nici asa, dar macar iti faci o ideie ), da volumul spre maxim pana la nivelul unde simti ca incep distorsiunile in difuzor, imediat sub acest prag si lasand asa da multimetrul pe Vca si masoara pe bornele boxei ce tensiune de varf iti apare, asa cum am spus nu este o metoda exacta dar iti poti face o ideie. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 12, 2012 Autor Partajează Postat August 12, 2012 Va inteleg perfect ,stiu ca nu se poate masura decat folosind un osciloscp si generator de ton.Am masurat cum mi-ati recomandat si am un varf de tensiune de 12 Vca cand potentiometru de volum este la maxim ,daca aplicam formula P=U^/R avem 144/4 care da 36 W.Nu stiu daca este calculat bine asa ca va rog sa nu ma certati! Link spre comentariu
Marian Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Repeta testul folosind un generator de semnal sinus pentru PC, sunt multe astfel de soft-uri pe net, da volumul cat mai aproape de maxim si vezi ce tensiune gasesti. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 12, 2012 Autor Partajează Postat August 12, 2012 Masuratorile sunt gata:100Hz -12.8 V200Hz -13 V400Hz -13.1 V800Hz-13.1V1600Hz-13.1V3200Hz-13 V6400Hz-12.9V12800Hz-12.5VPS: Domnule Marian care sunt sansele ca un amator ca mine sa reuseasca unul dintre proiectele pe care le-ati facut dumneavoastra?Multumesc! Link spre comentariu
Marian Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Masuratoarea la 1Khz mi se pare mie suficient de relevanta si tensiunile alea sunt totusi cam mici, e posibil ca integratul sa nu fie deschis suficient de semnalul primit, ce schema ai folosit pentru el? Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 12, 2012 Autor Partajează Postat August 12, 2012 http://www.adelaida.ro/index.php?dispat ... ent_id=697 aici este schema Link spre comentariu
Bloodmist Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 sincer, cred ca ai nevoie de un preamplificator pt integratul acela daca vrei sa atingi puterea maxima. de asemenea nu vad unde este impedanta difuzoarelor - daca sunt pe 8ohmi , data fiind tensiunea de alimentare nu vei putea ajunge la puterea maxima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum