Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistormetru cu PIC16F876

Postări Recomandate

• Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu l-am facut si sunt foarte multumit de el. Ai nevoie de ultimul firmware pe care il iei de aici:

http://www.fbentobrasil.com.br/downloads/030451-11.zip

Calibrarea o faci dupa cum scrie autorul:

" Hi everyone

I am the conceptor of the determinator and I can give you the exact procedure of calibrating:

1) place the jumper

2) make a short circuit between the three test leads

3) Power-on the tester

4) The instruments displays CALIBRATION

5) Remove the jumper

6) The instruments measures parasitic switch resistances

7) Power off the instrument

I did not check what's happens with bad transistors. I will try to improve the algorithm, but there is no code space free.

Regards

Michel Waleczek "

Link spre comentariu

Cu ce program ai scris PIC-ul?Eu am incercat cu o clona pickit2 si imi spune ca hex-ul e prea mare si apoi l-am programat cu WHillem, dar un amic zice ca whillem-ul nu a scris tot hex-ul in PIC. Daca incerc sa fac calibrarea imi spune error calibration.

Link spre comentariu

Am descarcat hex-ul de pe PIC-ul din aparatul meu. Am folosit programul PICPgm Programmer cu un JDM programmer.Are extensia .doc deoarece nu sunt permise fisiere .hex pe forum.Sa nu uiti sa verifici traseele sa nu fie intrerupte sau in scurt. In rest, trebuie sa functioneze din prima.Succes.

Link spre comentariu

Nu am gasit decat un programator pickit 2 original, acum ma lasa sa fac calibrare, dar imi apare pe ecran ceva de genul :L - M830 ΩM - R ( parca asa )866 Ω si inca ceva asemanator cu alea doua de sus, dar dupa aia nu ma lasa sa masor nik, apare no componet, nu sesizeaza scurt, si daca pun cabluri prea lungi la cele 3 mufe de masura imi apre aleatoriu ca si cum as masura un tranzistor sau o dioda.presupun ca e tot ceva legat de programarea PIC-ului. Macar am mai progresat un pic. :)

Link spre comentariu

Din moment ce iti apare ceva scris pe ecran inseamna ca programarea a fost buna. Apropos: nu ai dat verificare sa vezi daca a scris bine ? Cu ce program ai scris ? Cum ai scris ?Eu zic sa cauti atent, foarte atent dupa scurt si / sau trasee intrerupte, sa verifici piesele sa fie de valorile din schema. Si in cel mai nefericit caz ai nimerit un PIC defect, cu vreun ADC prajit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări