Patefon Postat August 10, 2012 Partajează Postat August 10, 2012 Va salut stimati domni,Vreau sa fac un preamplificator si am o nelamurire cu privire la cuplarea a doua etaje. In speta este vorba de capacitorul C7 din schema ce are tensiune continua la borne mai mica decat semnalul alternativ uzual. Mai exact 65 mV (practic zero) la un semnal de 1.2 V (valoare de varf).Sa-i pun acolo doua electrolitice inseriate? Sau nu are probleme la valorile de tensiune prezente.Iata si schema: Link spre comentariu
C.D. Postat August 10, 2012 Partajează Postat August 10, 2012 C7 este condensator de cuplaj si poate fi lasat asa cum este in schema.Garantat nu va exploda. Link spre comentariu
Patefon Postat August 12, 2012 Autor Partajează Postat August 12, 2012 Nu de explozie mi-era frica ci de eventualele distorsiuni. Conform zicalei ca atunci cand nu stii ceva ia cartea si citeste :downtown: am luat la citit ceva teorie si solutia e banala.Rearanjez divizorul R1 R2 pentru a asigura la iesirea bufferului un +5V fata de masa, introduc un alt divizor in loc de R8 pentru a asigura +3V in emitorul lui Q8 si maresc alimentarea la 24V pe fiecare ramura. Link spre comentariu
Kreator Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 Nu stiu ce-ai rezolvat cu asta! :nas:Eventual poti pune un buffer in fata corectorului ca si adaptor de impedanta, si atunci poti scadea valoarea lui C7 a.i. sa-l pui nepolarizat (1 uF de ex.) Link spre comentariu
Patefon Postat August 16, 2012 Autor Partajează Postat August 16, 2012 ...... pai taman Q8 e bufferul de dinaintea corectorului. Sa inteleg ca ar trebui sa studiez posibilitatea cuplajului galvanic intre etajul de castig si reteaua corectiei de ton? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum