Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuplarea prin capacitor a doua etaje intr-un preaplificator

Patefon

Postări Recomandate

Va salut stimati domni,Vreau sa fac un preamplificator si am o nelamurire cu privire la cuplarea a doua etaje. In speta este vorba de capacitorul C7 din schema ce are tensiune continua la borne mai mica decat semnalul alternativ uzual. Mai exact 65 mV (practic zero) la un semnal de 1.2 V (valoare de varf).Sa-i pun acolo doua electrolitice inseriate? Sau nu are probleme la valorile de tensiune prezente.Iata si schema:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Patefon

3

• Kreator

1

• C.D.

1

Top autori în acest subiect

Nu de explozie mi-era frica ci de eventualele distorsiuni. Conform zicalei ca atunci cand nu stii ceva ia cartea si citeste :downtown: am luat la citit ceva teorie si solutia e banala.Rearanjez divizorul R1 R2 pentru a asigura la iesirea bufferului un +5V fata de masa, introduc un alt divizor in loc de R8 pentru a asigura +3V in emitorul lui Q8 si maresc alimentarea la 24V pe fiecare ramura.

Link spre comentariu

Nu stiu ce-ai rezolvat cu asta! :nas:Eventual poti pune un buffer in fata corectorului ca si adaptor de impedanta, si atunci poti scadea valoarea lui C7 a.i. sa-l pui nepolarizat (1 uF de ex.)

Link spre comentariu

...... pai taman Q8 e bufferul de dinaintea corectorului. Sa inteleg ca ar trebui sa studiez posibilitatea cuplajului galvanic intre etajul de castig si reteaua corectiei de ton?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări