Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bias module leach

Postări Recomandate

• Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Incerca cu o alta sursa de alimentare , e posibil ca problema sa fie de acolo . Recomand sa respecti macar cablarea din secundarul trafo de aici : download/file.php?id=22318&mode=view ( atentie la rezistentele de 0.22 ohmi dintre electrolitici dar si la diodele redresoare rapide , nu folosi puntile ordinare ...acolo poate fi smecheria ) !Dar atentie , basul prelung este un semn ca amplificatorul nu poate controla bine difuzorul , este asa numitul " bas manelistic " pe cand la tine este invers . Adica cu Leach auditia este corecta , dar este posibil ca tu sa iti fi format urechea pe amplificatoare de KKT ...

Link spre comentariu

boxele pe care fac testul sunt cele din proiectul meu diy, si au extensie la joase foarte buna sursa este aceeasi ca si la amplificatorul precedent. basul exista, este conturat, insa parca nu are atata hotarare ca inainte..cred ca e o chestie de gust pana la urma.. :rade:

Merita sa testezi cu boxe adevarate ...
Link spre comentariu

amplificatoarele cu care am facut comparatia sunt yamaha ax-900, ax-700 si pioneer a-757, iar boxele mele poate nu sunt din clasa de jdemii de euro, insa daca ai timp sa arunci o privire pe proiectul meu diy, iti vei face o parere.puntea redresoare este una obisnuita, insa dupa ce intrerup alimentarea, muzica se mai aude vreo 20-30 secunde, semn ca au conzii in ei suficienta zeama ..

Link spre comentariu

Problema este oricum legata de electrolitici . Dar nu ma refer ca nu se inmagazineaza energie in ei , ci cum ... Se pare ca nu ai inteles chiar nimic din ceea ce am scris . Asta este , ma opresc aici .

o rezolvam si pe asta.. mai am niste electrolitici CDE 26.000uf originali pe care o sa-i probez saptamana urmatoare. va tin la curento sa probez chiar si cu niste conzi technics XPS
Link spre comentariu

Dacă foloseşti numai finalele Leach, e clar că îţi lipsesc corecţiile de ton, faţă de amplifurile enumerate mai sus, care oricum au fiecare o curbă dubioasă, specifică firmei. Lasă cond de filtraj în pace, din descriere sînt foarte buni, iar ceilalţi nu au nimic în plus calitativ, în afara diferenţei de capacitate.Cele mai inteligente corecţii sînt cele montate în bucla de amplificare, aşa scapi de etaje în plus, zgomote.

Link spre comentariu

Din cate am inteles eu, Player a facut comparatiile fara corectiile de ton sau loudness, pe "cd-direct". Marirea condensatorilor de filtraj ajuta la un control mai bun pe bas (pana la o limita).Valorile folosite de el inlatura insa aproape orice speranta de [mult] mai bine. Poate cu Cornel Dubilierii va suna mai bine, dar in nici un caz nu este de asteptat o crestere semificativa a basului.Cresterea C-in nu a dat rezultate, crestrerea R-in nu a incercat-o.Redresarea cu diode ultra fast, ultra fast recovery, smooth recovery sau shottky - treaba foarte buna de altfel, nu prea are de a face cu imbunatatirea basului ci cu o "curatare" a sunetului in general - reducerea fenomenului de ringing al diodelor redresoare (inlusiv a intregului cortegiu de armonici). O solutie complementara in acest sens ar fi montarea de C-uri de 4,7-22nF pe fiecare dioda a puntilor sau chiar de grupuri R+C (snubbere). La fel, se pot pune snubbere si peste (sau eventual in loc de) decuplari.Vorbim insa de o solutie de finete, destul de departata de scopul aplicatiei in cauza.Chiar nu stiu de ce acuza Player lipsa basului, nu imi dau seama.Cred ca trebuie sa posteze cateva oscilograme, la 1khz, 100hz, 20hz si 10hz.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări