Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

NE602

MARLANU

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MARLANU

7

• nico_2010

4

• cirip

2

• Rx-Tx

1

Top autori în acest subiect

Presupun ca intre pinul 6 si 7 si nici intre pinul 7 si masa nu ai pus vreun condensator.Pentru quartzul cu pricina, intre pinul 6 si 7 monteaza un condensator de 51...56pF, iar intre pinul 7 si masa monteaza unul de aprox 220...270p.Verifica aparitia oscilatiilor cu un frecventmetru.In atasament gasesti un material despre NE602/612

Link spre comentariu

Am pus intre pinul 6 si 7 100p si intre pinul 7 si masa tot 100p exact ca si in schema apoi din pinul 6 si masa quartz-ul,ca sa vad daca oscileaza am folosit un Yaesu FT897D,am sa masor maine si cu un frecventmetru.

Link spre comentariu

Masoara si posteaza tensiunile continue pe pinii 6, 7 si 8 fata de masa (pin 3) si o sa iti spun daca e defect NE602 si daca oscileaza.

Daca integratul e bun, dar nu oscileaza, treaba e mai delicata. Indeplinirea conditiei de oscilatie poate fi compromisa daca Q-ul circuitului este prea scazut sau daca priza pentru reactia pozitiva este incorecta. In astfel de cazuri e posibil ca toate componentele sa fie bune, dar sa nu oscileze. In situatia asta se umbla la valori. Ai facut circuitul exact ca in schema? Cum ai realizat L8?

Link spre comentariu

Masoara si posteaza tensiunile continue pe pinii 6, 7 si 8 fata de masa (pin 3) si o sa iti spun daca e defect NE602 si daca oscileaza.

Daca integratul e bun, dar nu oscileaza, treaba e mai delicata. Indeplinirea conditiei de oscilatie poate fi compromisa daca Q-ul circuitului este prea scazut sau daca priza pentru reactia pozitiva este incorecta. In astfel de cazuri e posibil ca toate componentele sa fie bune, dar sa nu oscileze. In situatia asta se umbla la valori. Ai facut circuitul exact ca in schema? Cum ai realizat L8?

pin 6-6V

pin7-5.6V

pin8-6V

L8- http://i47.tinypic.com/2q24chy.jpg

Link spre comentariu

Mi-e teama ca in veci nu va oscila cu valorile alea de condensatori, deoarece nu respecta conditiile de amorsare a oscilatiilor. Monteaza valorile de condensatori pe care ti le-am recomandat si quartul si verifica prezenta oscilatiilor.

Link spre comentariu

Mi-e teama ca in veci nu va oscila cu valorile alea de condensatori, deoarece nu respecta conditiile de amorsare a oscilatiilor. Monteaza valorile de condensatori pe care ti le-am recomandat si quartul si verifica prezenta oscilatiilor.

Cu valorile indicate si cu un quartz de 4Mhz am ,pe pinu 7-11.876Mhz
Link spre comentariu

Facand acelasdi experiment cu 2x27p, respectiv 220p si un quartz de 4MHz am obtinut o frecventa de 2.3-2.4MHz. Odata cu introducerea unui condensator de 33p in serie cu quartzul frecventa a crescut la 2.7Mhz.Pot trage concluzia ca trebuie tastonate valorile condensatorilor (asa cum este mentionat si la pag.24 din PDF-ul atasat) pentru a obtine frecventa corecta.Succes.L.E.: Am modificat valoarea condensatorului de 220pF schimbandu-l cu unul de 68pF. Surpriza: oscilatia pe pinul 7 avea valoarea de 4.001.252 Hz, o valoare mult mai civilizata.

Link spre comentariu

Circuitele difera intre ele la pinii 1 si 2;unul necesita cuplaj galvanic intre pinii 1 si 2(NE612), pe cand celalalt nu(NE602).

Citat din unii clasici (cred ca sunt inca in viata): "Looking at the datasheets the NE612 and NE602 differ in one major way: third order intercept point. Its about 10dB lower in the '612."

Asa ca, de unde ai scos-o stimate coleg cu necesitatea cuplajului galvanic la unul (612) cand amandoua sunt, de fapt, acelasi circuit (la fel ca si SA602 sau SA612, versiunea militara a NE602/612)?

Link spre comentariu

pin 6-6Vpin7-5.6Vpin8-6V

Mi se pare suspect ca ai exact 6V si pe pinul 6 si pe pinul 8. Asta inseamna ca tranzistorul oscilator e saturat, ceea ce nu ar fi bine. M-as fi asteptat sa ai ceva mai putin pe pinul 6 decat pe 8. Intre timp vad ca l-ai pus pe picioare, asa ca nu mai comentez.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări