Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Trafo de putere USA

yo9hnf

Postări Recomandate

Am vazut pe Discovery la How It's Made despre cum se fac transformatoarele "stradale" in SUA.Filmuletul este mai jos :ANK--5Fu518 Nu prea inteleg topologia unui astfel de transformator sau unei astfel de retele.La inceputul filmului apare un stalp cu 3 trasformatoare (cilindrice) puse la 120 grade.La final transformatorul are 1 conector de IT in partea superioara si 3 conectori de JT (platbanda) pe generatoare. Stiti cumva cum se conecteaza aceste transformatoare?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

4

• yo9hnf

2

• Dr.L

2

• zal

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Fiecare locuinta ( consumator cu abonament ) are propriul ei transformator ... tensiunea este de 125v , asigura un consum mai mare cu stabilitate mai buna a tensiunii , spre deosebire de Europa , unde alimentarea mai multor abonati se face in paralel , cel putin la imobile comune ( blocuri ) ... ( intr-un alt episod se arata constructia unui tablou electric individual , cred ca 24 de circuite independente ... )

Link spre comentariu

Fiecare locuinta ( consumator cu abonament ) are propriul ei transformator

Asta totusi cred ca se intampla in zonele rurale unde distantele dintre case sunt mari; se foloseste acest lucru si in zonele urbane/suburbii ?
Link spre comentariu

Un traf d-ala american are zeci de kW...si nu fiecare stalp are un ciorchine de trafuriTrafurile par sa aiba (de fapt eu sunt sigur,dar cine stie,poate gresesc) primar monofazat si secundar bifazat. Stiu sigur ca americanii au alimentare bifazata,cu mediana la pamant!

Link spre comentariu

Puterea disponibila la americani chiar este de zeci de Kw la o locuinta ... motive sint multe , printre care si racirea si incalzirea ( mai nou , cu instalatie unica , cu pompa de caldura , ca la hipermarket-uri ) , piscina , solar , plite , cuptoare si alte cohorte de electrocasnice ... ( cred ca materialul se refera de fapt la Canada , dar au aceleasi normative ... )

Link spre comentariu

Doar in anumite locuinte,mai mari,nu in orice casa!Si totusi trafurile unde sunt ascunse?Iar astea de pe stalpi,ca-n filmulet,sigur nu sunt doar pt o casa!

Link spre comentariu

Din ce am inteles , distributia de energie electrica pentru uz casnic e foarte eterogena ca solutie constructiva ... depinde de " generatia " cladirilor , ce am facut eu vorbire se refera la locuintele din zona rezidentiala , cu suprafete mari ( locuibila , curte , garaje , teren de sport , etc . ) , se pare ca materialul se refera la asa ceva ( transformator ) , nu e standard pentru orice locuinta , ca la noi ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări