Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am facut aparat de SUDURA in COMUTATIE.

Vizitator Marus_Rockeru

Postări Recomandate

Rockere, ai dat prea putine detalii despre aparatul tau. Cu ce este facut oscilatorul? Oscilatorul trebuie sa fie cu reactie, sa se modifice factorul de umplere. Ai vizualizat semnalul pe un osciloscop? In ce mod se aplica tensiunea pe traf? Daca am retinut bine, in poza cu traful am observat ca in secundar ai priza mediana - la ce o folosesti? - la o alta tensiune de iesire sau la redresare? Daca ai ales 100kHz, ferita pe care o folosesti nu se comporta tocmai normal, deci sau scazi frecventa sau schimbi ferita. O alta intrebare care ti-o pun: ai pus un drossel pe miez de ferita la iesire? Banuiesc ca nu ai intrefier la traf, asa ca unde vrei sa inmagazinezi energie?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• psanyi

2

• unGuru

2

• pisoiu

2

• tiristor

2

Top autori în acest subiect

Salutare!Intr-o veme ma preocupa si pe mine sa incerc sa incropesc un invertor de sudura dar am hotarat ca,avand in vedere evolutia preturilor,nu merita riscurile(eu astept varianta chinezeasca);tocmai de aceea,desi nu-mi sta in caracter sa pun la indoiala spusele cuiva,ma minunez ca ceva facut la "seminimereala" merge binisor.Era bine daca vedeam si noi o schema,poate se mai gaseau idei de imbunatatire.Am si eu o dilema:daca nu ai reactie cum protejezi montajul la scurtcircuit?Cineva spunea in postarile anterioare ca transformatorul (ceea ce dupa mine inseamna ca si tot ce este inaintea lui) lucreza inregim de scurtcircuit.Este fals!Regim de scurtcircuit ai atunci cand se lipeste electrodul,fireste acesta functie de lungimea si grosimea electrodului si de calitatea contactului la cleste.Mai era ceva:dupa traf ai doar redresare sau si filtrare(asta fiind unul din motivele pentru care se construiesc invertoare)?Unele lucruri ne pot scapa iar eu sunt departe de gandul sa fiu rautacios. :smt039

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Presupun ca schema arata ceva in genul celei uploadate mai jos.Marius, spune-ne si noua ce bobinaj ai folosit (nr spire si sectiuni pentru primar si secundar).Am vazut ca in catalogul comet este o sectiune de ferite pentru HF welding.Cred ca sunt dedicate pentru bobina soc de la iesire.In invertoarele de sudura de la metro am vazut o bobina soc foarte mare la iesire.Daniel

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări