Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema montaj 2 neoane 18w la un balast de 36w

Vizitator adrianlador1983

Postări Recomandate

Vizitator electricu

Buna,

Desi postul are ceva ani, poate va interesa si pe altcineva, asa cum m-a interesat pe mine.

Vreau sa audc urmatoarele completari:

1. Schema are nevoie de completare cu un capacitor de curent alternativ 4.5uF /280 V AC - pt compensarea componentei inductive a schemei
2. Starterele, le-am testat pe majoritatea, nu functioneza decit cele S2 Ecoclick de la Philips (precum si ceva electronice, dar nu am incredere in ele!)

Detalli despre starter: http://www.ecat.lighting.philips.ro/l/lampi-de-uz-profesional/startere-pentru-lampi-fluorescente/startere-ecoclick/928390720229_eu/#pdp_leaflets_anchor
(nu pot sa va spun citi nervi am avut cu porcariile astea de startere la aplica!)

3. Nu va recomand bobine de balast electronice (am avut probleme in baie si in boxa, de la umezeala!)

Referinta No. 9.26.53.033 de la firma EuroStart din link-ul de mai jos, e OK:
http://www.electrostart.com/lsi-ll-26x41-mm_8_5&lang=en

Putere: 36W (2 tuburi fluorescente 18W)
Tensiune: 230V/50Hz
Curent: 0.43A
Tip: T8
Cos Fi: 0.45
Capacit Condensat: 4.3uF (eu am 4.5 uF si e OK - mai mic sa nu fie!) - u inseamna micro, deci uF inseana microFarad!
Δt / Δtan°C 55/150

Atentie si la tuburile fluorescente!

Au fost in comert, tuburi fluorescente de la OSRAM, cu codul:

LUMILUX

Cool Daylight

L18W/865

1300 lumeni

20,000 ore de functionare!

Mai nou, nu am gasit decit tuburi fluorescente de la Philips, Master TL-Dsuper 80 care sint garantate 11... 13,000 h de functionare, adica jumatate.

Dupa ce am pus o pereche de astea de la Philips, dupa 2 saptamini, cind aprindeam lumina la baie incepeam sa simt intirzierea. Dupa inca citeva luni, dureaza 4 secunde de cind apas butonul, pina cind ambele tuburi sint aprinse. (starterele le-am pus noi, cind am schimbat tuburile OSRAM cu cele Philips!)

Si tuburile Philips sint si mai scumps si mai proiaste si ni se baga pe git, nu am mai gasit niciunde tuburi OSRAM, cred ca au facut o coalitia impotriva astora!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• quicknick

2

• dragutzu_marius

2

• oachy

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări