Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Variator de putere cu auto reglaj

Vizitator vandergraf

Postări Recomandate

Vizitator vandergraf

Buna ziua. De fapt ce vreau eu sa fac sau sa cumar gata facut de la cineva priceput de aici, un variator de putere pentru alimentarea unui motot de 1kw. Ideea e ca nu ma intereseaza evectiv sa-i regelz tensiunea/turatia ci sa-l fac sa se alimenteze progresiv in cateva secunde.Mai exact, in momentul alimentarii sa aibe o tensiune de ccqa 100v de ex. si sa ajunga l a220v in cca 3 secunde.Variatoare am gasit, respectiv pe cele de lumina, la care daca umblu putin pe la triac si pun un radiator, probabil ca ar tine 1000w. Temporizare relgarii initiale , probabil as putea face-o cu un circuti rc. Nu cred ca e prea complicat, dar problema este ca as vrea sa-l cumpar gata facut si cel mai important sa fie o schema mai buna care sa nu-mi bage perturbatii sesizabile in retea. O schema nu foarte complicata si cu calcule usor de facut, ar fi deasemeni foarte apreciata. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări