nicu82 Postat August 21, 2012 Autor Partajează Postat August 21, 2012 Cred ca dl zal are dreptate, am masurat un KT829b rusesc darlington si mi-a aratat un beta de 39 , de asta nu cred ca arata exact cat are tranzistorul. Ca si aparat de masura am un digital obisnuit DT9205A. Cred ca o sa-i montez pe astia si o sa vad cum se comporta.Inca o intrebare...rezistentele de putere ale finalilor de 0,22 ohm au fost inlocuite cu unele de 0,47.Sa le las pe acestea sau sa pun de 0,22 cum era original? Link spre comentariu
zal Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Dacă nu ai ceva limitatoare de semnal, sau protecţii, comandate de căderea de tensiune pe rez de emitor ale trz finali, le poţi pune de orice valoare, sau chiar să lipsească, deşi nu e recomandat. 0,47Ohmi e o valoare întîlnită des, un fel de valoare universală.----------------------Legat de măsurat beta la trz Darlington, aparatele obişnuite nu pot deschide trz aceştia, sînt numai ptr trz obişnuiţi. Link spre comentariu
nicu82 Postat August 21, 2012 Autor Partajează Postat August 21, 2012 Sa inteleg atunci ca nu afecteaza cu nimic performantele amplificatorului? Nu ma deranjeaza sa ramana daca nu se schimba nimic. Ma gandeam ca poate au fost schimbate cand au fost inlocuiti finalii pentru ca nu s-au gasit d valoare identica Link spre comentariu
zal Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Cum am zis, dacă nu sînt folosite şi la protecţii sau limitări de semnal, pot rămîne de orice valoare.Ptr asta, vezi pe partea cu traseele cablajului dacă mai pleacă vre-un traseu de la emitoarele trz finali. Sau pune o poză. Link spre comentariu
nicu82 Postat August 21, 2012 Autor Partajează Postat August 21, 2012 Asta este din schema lui Link spre comentariu
zal Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Da, ai limitatoare de semnal comandate de căderea de tensiune pe rez. Pune-le de 0,22, la vreo 5W. Link spre comentariu
nicu82 Postat August 22, 2012 Autor Partajează Postat August 22, 2012 Ok, mii de multumiri pentru ajutor. Link spre comentariu
mircea888 Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Păi, atenţie... probabil că ai măsurat trz prefinal din interior, ei fiind tip Darlington.Scuze, eu cumparasem TIP35, mi-am adus aminte prost. Era un TIP35 dubios in capsula TO247. Link spre comentariu
zal Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Se mai întîmplă, la trz tip Darlington, nu putem verifica cu aparatul de măsură decît joncţiunea b-c a trz prefinal, rez b-e ale perechii de trz din interior şi dioda antiparalel e-c. Restul sînt ascunse de configuraţia internă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum