Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC16F819 SERVOMotor comada

augustin

Postări Recomandate

Sanatate !! Am achizitionat acest Servo Controller : http://www.servocity.com/html/joystick_controllers.html

Are la baza un PIC16F819 ... Problema este ca in momentul in care misc joystick-ul se modifica pozitia .. Dar in momentul in care eliberez Joystick-ul Motorasul isi revine la pozitia initiala .. Deci el se misca in pozitia in care il duc eu .. dar cand las de joystick el revine in pozitia 0 .. Vreau sa tiu daca se poate sal fac sa ramana in punctul in care il duc eu din Joystick .... Joystickul acccioneaza 2 potentiometri de 5K

Se poate din softul PIC-ului sa se faca acest lucru?

Am citit pic-ul dar se pare ca este gol .. Lam citit cu un AD-PIC02 .. Se poate sa fie gol picul? Cu acest programator am mai citit-scris pic16f874 si 16f876a

Atajez si .hex-ul care lam citit

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

1

• Mircea

1

• augustin

1

• Eusebiu Angelescu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

S.....e poate din softul PIC-ului sa se faca acest lucru?Am citit pic-ul dar se pare ca este gol .. Lam citit cu un AD-PIC02 .. Se poate sa fie gol picul

N-am lucrat cu AD-PIC02...dar daca PIC-ul a fost conectat corespunzator cel mai probabil este "protejat" la citire ....din cauza asta nu puteti sa cititi decat FF...Cu alte cuvinte se poate incerca "proiectarea"un nou soft ...pe HardwARE existent dar necesita timp....Incercati sa contactati vre-un coleg de la rubrica Servicii.PS: va recomand sa nu-l stergeti Picu-l existent ....si sa folositi alt PIC gol...asta sa nu aveti surprize ca nu se mai poate reconstituii programul /softul initial
Link spre comentariu

...Problema este ca in momentul in care misc joystick-ul se modifica pozitia .. Dar in momentul in care eliberez Joystick-ul Motorasul isi revine la pozitia initiala .. Deci el se misca in pozitia in care il duc eu .. dar cand las de joystick el revine in pozitia 0 .. Vreau sa tiu daca se poate sal fac sa ramana in punctul in care il duc eu din Joystick ....

Vezi ca servourile sunt standard RC analog. Adica in permanenta un puls intre 1ms si 2ms (miscare standard -45 grade la + 45 grade) este aplicat cu o frecventa de 20ms.

La pozitia de 0 ai 1.5ms puls la fiecare 20ms. Ca sa-l duci la -45 grade aplici 1ms, iar pentru +45 grade (ca sa completezi cele 90 grade) aplici 2ms. Ca sa tii un servo intr-o pozitie trebuie sa-i aplici in permanenta acel puls corespunzator cu unghiul unde vrei sa stea. Bineinteles asta daca vrei sa-ti asigure continuu cuplul nominal. Altfel, daca-i "tai" semnalul nu mai ai acel cuplu ci unul corespunzator rotirii libere a angrenajului mecanic (reductor roti dintate) adica probabil 10% din cuplul lui nominal.

Link spre comentariu
  • Administratori

Picul nu e gol dar e protejat la citire, nu il vei putea citi niciodata...Va trebui sa faci un program de la 0 care sa faca ce vrei

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări