Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizare trafo SMPS

Vizitator pisica matache

Postări Recomandate

@dumitrumy, am apucat sa citesc postarea dvs inainte de a fi editata si mi s-a parut interesanta. nu stiu de ce ati ales sa o editati si sa stergeti ce ati scris.

Pentru a va raspunde la ce ati sters, pot spune ca da, schema contine un CI, dar intentionez sa deschid un topic referitor la testerul despre care am amintit, si voi pune acolo si schema.

Link spre comentariu

Cu asemenea oale de ferita se poate construi un transformator? Am doua seturi care includ si carcasa (mosorul) pentru bobinaj.

913942453_Oaleferita.thumb.JPG.86178075503d8b0ef03b7b2622bbd646.JPG

Link spre comentariu

Fara schema se discuta cu mare aproximatie. Iar pt acele oale poza nu este suficienta, trebuie spus daca are intrefier, si daca da conteaza cat. Ajuta si marcajul de pe ele daca este inteligibil.

Link spre comentariu

Oalele din poză au sigur întrefier pentru că se vede suportul șurubului de reglaj. Întrefierul se poate vedea dacă se scoate mosorul , se lipesc cele două jumătăți și se privește prin lateral la coloanele centrale. Se va vedea dacă sunt sau nu lipite.

Link spre comentariu

Exista intrefier, mic dar exista. Cam 0,5mm din câte am reușit sa masor. Diametrul exterior al oalelor este de 30mm, interior de 25mm.

Edit: mi-am dat seama ca pot măsură cu sublerul grosimea oalei și a pilonului central. Deferenta, deci intrefierul, este de ~4 zecimi de mm. O singura oala are diferența, cealaltă are pilonul de grosimea oalei. 

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

În cazul ăsta sunt probabil oale P30/19 ; întrefierul standard apropiat de 0,5mm ar fi de 0,4mm (dar nu e obligatoriu să fie standard) iar AL ar fi de circa 400nH/sp2 - depinde de material dar nu foarte mult (din cauza întrefierului). 

Nu scrie nimic pe ele?

Sunt utilizabile de exemplu pentru flyback, mai puțin (spre deloc) pentru transformator obișnuit. Au fost construite pentru filtre LC, de aici existența șurubului de acord. 

Link spre comentariu

Nu au avut surub. Au fost fixate pe un suport din plastic cu o clema elastica din tabla. 

Exista un marcaj pe una dintre ele dar nu se distinge, posibil A22 dar litera este neclara. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări