Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelămurire despre o schema de amplif. cu tuburi


iuli10

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • iuli10

    2

  • Kuki

    1

  • zal

    1

  • BUGHIU

    1

Top autori în acest subiect

Două înfăşurări separate în secundar; cred că amîndouă identice.Nu am construit eu transformatorul de iesire, e luat din acelaşi echipament ca şi tuburile EBL 21 şi EF 22 (un transceiver nemţesc care avea restul tuburilor sparte ...din păcate ).

Link spre comentariu

ar trebui sa masori traful, daca sint identice(nu prea cred) ar fi schema clasica de 4-16 ohmilegare serie-paralel, dar daca e din transceiver(emitator-receptor?)si era folosit in MA cine stie cum e bobinat, asa ca tot masuratoarea e bazarezistenta nu are nimic cu infasurarile, este protectie pt. lipsa sarcinii, poti sa o legipe oricare infasurare

Link spre comentariu

Posibil să fie un secundar de reacţie nefolosit, sau ptr o ieşire de linie (deşi nu cred, puterea e prea mică), sau chiar o înfăşurare antibrum (se folosea pînă prin anii 50 la aparate ieftine). Un caz şi mai rar, e acela ptr difuzoare separate de joase şi înalte, la cel de înalte se mai adăuga un cond.În cazul ăsta cînd nu se cunoaşte destinaţia, e bine să identifici secundarul ptr difuzor, de regulă cel cu sîrma cea mai groasă şi să legi pe el acea rez şi ieşirea.

Link spre comentariu

Nu e nici un exces de zel .... cand am construit eu primul meu amplif pe lampi, nu figura in schema rezistorul respectiv si ca atare nu am pus nici un rezistor.....si nici sarcina...iar cand am facut primele teste am stricat si un aparat digital (chinezarie ce-i drept) si-mi zumzaiau trafurile si facea arc electric intre infasurari si tole :rade:. Dupa aia am aflat si eu ca ampliful nu trebuie lasat fara sarcina si ca cel mai bine e sa se monteze o rezistenta de sarcina pentru orice eventualitate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări