Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparare radio cu ceas Telefunken

Vizitator robyn

Postări Recomandate

Vizitator robyn

Salut.Am un radio cu ceas de masa care de 3 trei zile o ia inainte(ceasul),intr-un minut real ceasul merge 2 minute.Este un Telefunken mai vechi,nu am gasit pe el modelul.Daca are cineva idee ce are si ce trebuie facut,sa posteze.Dc ajuta,are circuit integrat TMS3450NL/M 9323. :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BUGHIU

3

• YO9IBC

1

• doru3160

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

N-o sa gasesti niciodata quartz acolo, pentru ca este pilotat de frecventa retelei, care ar trebui teoretic sa fie 50hz. Cum aceasta frecventa nu este niciodata 50hz fix, de aici rezulta abateri ale ceasului.......Nu prea ai ce sa-i faci.

Link spre comentariu

...S-o fi modificat frecventa ; nu mai e 50 o fi 60 ca la ...americani si de aia o ia razna acum ,daca mai inainte mergea bine,cu toate ca merge si pe 50hz si pe 60hz!! Da ,nah,daca nu are niciun quartz ....pe linga ,sau alt integrat,cine poate sti....??

Link spre comentariu

Mi se pare cam mult dublarea frecventei,daca estimarea ai facut-o corect,la 1 min real,deapana 2 minute pe afisaj...vezi ce periferice ai pe intrare si mai ales daca in integrat ajung cei 50Hz de la retea,sau alte bazaconii.

Poate te ajuta foaia de catalog

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 450NL.html

Legendele cu privire la stabilitatea frecventei in retea posibil sa aiba un efect,dar in sensul ramanerii in urma,adica frecventa poate scade cu putin,dar in nici un caz nu o sa gasesti pe retea 100Hz ca sa poti explica fenomenul si sa dai vina pe frecventa retelei...

Link spre comentariu

CITEZ:

Mi se pare cam mult dublarea frecventei,daca estimarea ai facut-o corect,la 1 min real,deapana 2 minute pe afisaj...vezi ce periferice ai pe intrare si mai ales daca in integrat ajung cei 50Hz de la retea,sau alte bazaconii.

Poate te ajuta foaia de catalog

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 450NL.html

Legendele cu privire la stabilitatea frecventei in retea posibil sa aiba un efect,dar in sensul ramanerii in urma,adica frecventa poate scade cu putin,dar in nici un caz nu o sa gasesti pe retea 100Hz ca sa poti explica fenomenul si sa dai vina pe frecventa retelei...[/quot

Asta ma gandeam si eu!!! Daca asa ar sta lucrurile,putine ceasuri ar mai functiona corect,dependente fiind de fluctuaţiile frecventei .....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări