Vizitator DjSun Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 Ma ajuta cineva cu o schiema cat mai simpla si eficienta au unui astfel de sumator? Am gasit pana acum un circuit pasiv: sau si inca o solutie de sumator activ cu un TL081. La cel pasiv avantajul e ca il pot face direct in mufa XLR, dar vine intrebarea cheie oare e ok isi face treaba corect? Cel cu TL 081 e activ si automat mult mai bun dar e putin mai complicat trebuie si traf pt alimentare. Ce spuneti? Link spre comentariu
Marian Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Pentru ceva atat de simplu la ce sa te complici cu circuite active? cate o rezistenta de 2k2 inseriata pe fiecare cale de semnal ( daca sursa de semnal nu este cuplata capacitiv atunci trebuiesc si cate 1 condensator pe fiecare cale de semnal ) si capetele ramase libere se unesc si se conecteaza la preamplificator/amplificator sau orice alt circuit receptioneaza acel semnal, le poti pune direct si simplu pe mufa. Link spre comentariu
emilberculescu Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Cum a zis si colegul "marian" nu este nevoie sa te complici pentru un sumatorstereo -mono.Varianta cea mai simpla este si cea mai eficienta.Mai complicat este sa faci invers ( mono-stereo ) Link spre comentariu
Vizitator DjSun Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Deci eu ies dintr-un mixer pioneer djm 350 si intru intr-un bass EV ELX 118P.Mixerul practic are o iesire stanga dreapta dar mai este una legata in paralel.Pe una am legate 2 boxe iar de pe cea de-a doua vreau sa colectez sunetul si sa il bag in bass (care este mono dupa cum stim)Am vazut diverse valori ale acelei rezistente care se pune in serie cu cele doua canale de semnal, pana la urma care e valoarea optima?Si cat de mult atenueaza aceste rezistente avand in vedere ca basul este activ deci puterea calculata optim pentru acel difuzor? Link spre comentariu
Marian Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Atenuarea semnalului poate fi cat se poate de simplu rezolvata cu un circuit de preamplificare de dupa acest sumator ( se poate ca insasi amplificatorul pentru bass sa aiba preamplificare inclusa ), o problema ceva mai reala o poate constitui afectarea stereofoniei pentru celelalte receptoare de semnal de aceea zic eu ca acea rezitenta sa fie totusi mai mare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum