wally_gatter Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 Am o placa de baza modelul asta: K7VT4A PRO , un procesor de 1,6Ghz AMD Sempron ,la 333Mhz FSB .. mergeau toate impreuna intr-un sistem , dar acuma am o problema , ori de cate ori setez biosul la cateva minute dupa ce a stat oprit sistemul biosul se reseteaza.. am verificat bateria si este ok .. dupa reconfigurarea biosului , mai apare o problema , imi da optiunea F1 ca sa sar peste ceva problema cauzata de LAN /am dezactivat din bios LAN-ul si problema dispare/ , dar am nevoie de LAN pe urma... Ce sa-i mai fac ca deja am incaruntit cu placa asta de baza ? Link spre comentariu
Spitfire Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 am verificat bateria si este ok ..Cum ati verificat-o? Cu multimetrul? Incercati cu un LED galben sau verde, daca LED-ul nu se aprinde, sau se aprinde slab, e terminata, chiar daca multimetrul arata 3V. Asa fac button-cell-urile de la KTS. Puneti alta CR2032, de marca buna(Maxell, Sony, Varta, etc). Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 Va salut ! Sa mai verificati si daca face bine contact unde intra bateria pe placa de baza . Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 6, 2012 Autor Partajează Postat August 6, 2012 am verificat bateria si este ok ..Cum ati verificat-o? Cu multimetrul? Incercati cu un LED galben sau verde, daca LED-ul nu se aprinde, sau se aprinde slab, e terminata, chiar daca multimetrul arata 3V. Asa fac button-cell-urile de la KTS. Puneti alta CR2032, de marca buna(Maxell, Sony, Varta, etc).da , este un KTS si tensiunea in multimetru arata 2,92V dar a picat proba LED-ului Link spre comentariu
mos ilie Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 Salut," tensiunea in multimetru arata 2,92V ".La tensiunea asta ( măsurată probabil în gol, demontată de pe placă ) trebuia să pice şi la măsurătoarea cu Voltmetru.Dacă o măsurai pe placă ( cu minusul de la Voltmetru pe metalul carcasei şi cu plusul pe partea acesibilă a bateriei ) găseai o tensiune ( probabil ) mai mică.Toate bateriile se comportă aşa nu numai cele Kts. Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 6, 2012 Autor Partajează Postat August 6, 2012 am inlocuit bateria cu una buna , am gasit pe o placa de baza noua , dar problema este aceeasi.. Link spre comentariu
mos ilie Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Salut,Ai putea lăsa Lan-ul de pe placa de bază pe Disable şi ai putea cumpăra o placă de reţea pe Pci ( costă maxim 15.00 Lei ).Ai mai descoperit şi alte anomalii pe placa de bază ? Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 7, 2012 Autor Partajează Postat August 7, 2012 Deocamdata doar LAN-ul imi creeaza probleme.. ma gandeam sa cumpar o alta placa de baza , cea mai usoara si comoda rezolvare ... eh ,, nu de aia am deschis subiectul asta.. ideea e ca vreau sa ii dau de capat.. posibil sa trebuiasca rescris si biosul.. am vazut pe pagina producatorului ca versiunea cea mai noua este 1.8 iar biosul prezent este doar versiunea 1.2 ... Am descarcat noua versiune de soft bios , doar ca metoda cu flopy nu a prea dat roade.. nu stiu inca cum , dar voi merge pe bootarea de pe memory stick pe usb.. am bootat de pe un cd de utilitare cu o versiune de dos (nu stiu care) , dar nu imi vedea USB-urile ,deci ioc drive F: ... Asa ca o sa copiez pe o partitie a HDD-ului respectivul update al biosului si voi instala de acolo... sper ca rescrierea biosului sa rezolve problema.. o sa revin cu noutati Link spre comentariu
mos ilie Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Nu cred că o vei rezolva cu upate de Bios, dar poate greşesc.Ştii la ce riscuri expui placa de bază atunci când faci update de Bios ? Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 7, 2012 Autor Partajează Postat August 7, 2012 Daca as avea programator l-as scrie eu , scos afara de pe placa de baza .. era sa uit , in bios nu am optiuni de smart controll al ventilatorului de racire CPU .. acesta sta tot timpul undeva la 4000 RPM , cu toate ca temperatura procesorului este undeva la 40 de grade celsius .. am schimbat mai multe ventilatoare crezand ca acestea sunt defecte dar acelasi rezultat.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum