Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AUDIOLA BS250H

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lebensborn62

3

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

nu am reusit s-o gasesc ..poate o fi sub alta denumire , nu am avut inca timp sa verific amplificatorul , dar am vrut sa fiu pregatit cu schema

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

nu am reusit s-o gasesc ..poate o fi sub alta denumire , nu am avut inca timp sa verific amplificatorul , dar am vrut sa fiu pregatit cu schema

revin cu amanunte : uite am gasit defectul : era un traseu de cablaj intrerupt , acum sa zicem ca functioneaza ( am pus un dif si am verif brumul ) , numai ca nu stiu cat e valoarea tensiunii de alim a finalilor ; am gasit +/- 30 Vcc . OK , de aici pleaca in 2 stabilizatoare parametrice cu Zenere , care fac +/- 16Vcc pentru circuitele de mica putere.De la 30 V , am rez. de balast ( spre Zenere de 1W) de 150 Ohmi /3 W care se incalzesc in draci ! Calculand : 14V (cadere pe rez) : 150 Ohmi = 0,093 A , care e mult pentru Zenerul de 1W , nu ? Nu stiu cat ar trebui sa fie alimentarea aia de +/- 30 V .Pe de-o parte , ar fi corecta avand in vedere puterea de iesire , pe de alta parte nu iese corect calculul cu stabilizatoarele alea de +/- 16V. Azi am sa montez in locul celor 2 rez de 150 Ohmi , 2 stab. monolitice de tip L7815 si respectiv L7915 sa vedem cat se incalzesc.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări