Vizitator david1 Postat August 5, 2012 Partajează Postat August 5, 2012 Salutare tuturor, De ceva vreme incerc sa folosesc un afisaj LCD dar orice fac nu vrea sa mearga. De fapt am folosit cateva macro-uri pentru LCD si le-am utilizat la un 16F84. Cu 16f84 functioneaza. Dar eu as vrea sa il folosesc cu 16F877 sau 16F77. Problema este ca afisajul nu vrea sa imi afiseze nimic. Cand ii dau simulare in Proteus, apar pe lcd cateva patrate negre dupa care nu mai afiseaza nimic. Care ar putea fi problema ? Atasez mai jos macrourile, fisierele .asm si schemele in proteus pe care le-am folosit. Ma poate ajuta cineva ? Va multumesc. Link spre comentariu
Stefan Postat August 5, 2012 Partajează Postat August 5, 2012 trebuie sa realizezi aceleasi conexiuni intre MCU si LCD. in simulari nu trebuie sa mai pui semireglailul, bateria si quartul. Link spre comentariu
Vizitator david1 Postat August 5, 2012 Partajează Postat August 5, 2012 Mersi, Stefan Nicolae, Realizez ca sunt un mare tolomac. De fapt am avut probleme si cu 16F84 si dupa ce am studiat bine macrourile folosite, am vazut in macro-ul LCD urmatoarele : ;******Declaring hardware ********** RS equ 1 RW equ 2 EN equ 3 Asa mi-am dat seama ca trebuia sa modific schema pe care de fapt am preluat-o de pe un site. Dar cand am ajuns la 16f877 am uitat care a fost problema. M-au obosit cu totul microcontrolerele astea. Oricum nu ma dau batut. Mersi inca odata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum