Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme utilizare LCD

Vizitator david1

Postări Recomandate

Vizitator david1

Salutare tuturor, De ceva vreme incerc sa folosesc un afisaj LCD dar orice fac nu vrea sa mearga. De fapt am folosit cateva macro-uri pentru LCD si le-am utilizat la un 16F84. Cu 16f84 functioneaza. Dar eu as vrea sa il folosesc cu 16F877 sau 16F77. Problema este ca afisajul nu vrea sa imi afiseze nimic. Cand ii dau simulare in Proteus, apar pe lcd cateva patrate negre dupa care nu mai afiseaza nimic. Care ar putea fi problema ? Atasez mai jos macrourile, fisierele .asm si schemele in proteus pe care le-am folosit. Ma poate ajuta cineva ? Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator david1

Mersi, Stefan Nicolae, Realizez ca sunt un mare tolomac. De fapt am avut probleme si cu 16F84 si dupa ce am studiat bine macrourile folosite, am vazut in macro-ul LCD urmatoarele : ;******Declaring hardware ********** RS equ 1 RW equ 2 EN equ 3 Asa mi-am dat seama ca trebuia sa modific schema pe care de fapt am preluat-o de pe un site. Dar cand am ajuns la 16f877 am uitat care a fost problema. M-au obosit cu totul microcontrolerele astea. :sparge: Oricum nu ma dau batut. Mersi inca odata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări