Vizitator smilex Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Prea multe nu sunt de adaugat. Rezistorul de 5mΩ va trebui obtinut din punerea in paralel a mai multor rezistoare. Condurile trebuie sa fie ca pe schema. Recomand serios macar 8XIRF540 (fara terminatia Z) sau 6xIRF540Z, au capacitati mai mici. Rezistorul de 1M este pentru descarcarea capacitatilor parazite dintre infasurari. Daca alimentarea de 80 si 12V sunt bine izolate galvanic, rezistorul se poate sunta cu masa la pamantare. Diodele din comanda portilor sunt 1N4148.Daca imi dai date despre traf, calculam si nr. spire necesar. Poti opta si pentru un soft, cam toate sunt la fel, personal nu sunt incantat de solutiile oferite de ele.Zic sa testezi sursa inaintea executarii celei reglabile. Link spre comentariu
RockDok Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Nu ar trebui inclusa catre CS o rezistenta de 1k iar CS adus catre 0V cu 1n? Din cite am inteles alimentarea este formata din 2x40VDC. Mediana deja exista. VCC (15V) se obtin relativ usor din 40V. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Ce rost ar avea intarzierea CS?Legarea pe mediana presupune inserierea cu un cond nepolarizat 500u (pentru o cadere de tensiune de 1,2V din 40V disponibili, in 25us corespunzator celor 20kHz, la 25A). Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Am si eu doua nelamuriri...De ce se face separarea incararii/descarcarii Ciss,prin dioda,daca rezistentele sunt egale?Nu este nevoie de rezistente de egalizare pe electroliticii de pe care se obtine tensiunea mediana? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 CI-urile pot sa incarce cu 1A si sa descarce cu 2A (PDF). Ar fi pacat sa nu se profite de descarcarea mai buna pentru cateva piese ieftine. Se egalizeaza singur prin deplasarea punctului de mijloc pana la egalizarea efectivelor impulsurilor. Gandindu-ma la ce spune RockDok, daca exista interes numai pentru impulsuri scurte de max 1us, capacitatile de 100u pot sa scada corespunzator, la 4,7-10u fiecare. Dar nu se mai poate umplere mai mare de 10%. De asemenea se poate adapta la retea (270V), curentul ar fi mai mic. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Ai dreptate,n-am fost atent;incararea se face cu 33 ohmi,descarcarea cu 16 ohmi.Legat de comanda mosfetului,am citit undeva o chestie interesanta..Anume ca deschiderea e mai putin pretentioasa,deoarece curentul in acest moment e mic,limitat fiind de inductanta primarului,hotaratoare fiind insa bloarea mosfetului,la acest moment curentul prin inductanta fiind maxim.Poate de aceea in azul de fata,curentul de descarcare e dublu fata de cel de incarcare..Sa inteleg ca singurul rol al rezistentelor de egalizare,e protectia electroliticilor la supratensiune? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Pentru cazul de fata, e considerentul meu. Descarcarea se realizeaza mai greu si datorita inductantelor parazite dar mai ales tensiunilor mici necesare. E usor sa deschizi cu 12V ceva de 4V, dar e mai greu sa-l inchizi cu 0V. Alta ar fi situatia daca pragul era la 8-10V, sau cu tensiune negativa. Dar depinde si de configuratie, proprietati componente, etc. Daca nu ma insel, tu cu TC ai obtinut timpi off mai buni ca timpi on, cu rezistor simplu.Protectie in gol sau in nefunctionare. Rezistoarele nu pot influenta deplasarea punctului aici, numai daca sunt de valori foarte mici, ohmi sau zecimi. Link spre comentariu
RockDok Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Ce rost ar avea intarzierea CS?Evident ce am notat eu RCS este referit in atasament drept RL.Si da, de la retea, eu as forta un push-pull si nu half-bridge. Trebuie vazut la ce stress sint supuse MOS-urile in acest caz. Link spre comentariu
Vizitator sinelgy Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 datele transformatorului sunt in atashament , in locul condensatoarelor polarizate de 100uF/100v se pot pune nepolarizati de 1uF? (asta fiindca am) , radiatoarele tranzistoarelor ce marime trebuiesc? o problema ar fi rezistentele de de 5mΩ E71-33-32.pdf Link spre comentariu
Vizitator sinelgy Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 nu ar fi o problema cu adaptarea la reteaua de 220V dar atunci reglajul tensiunii cum se mai poate face? Link spre comentariu
RockDok Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Din cite stiu eu modificarea factorului de umplere are drept consecinta modificarea tensiunii / sarcina data. Si despre miez, poate U ar fi mai bine, primar separat de secundar, unul pe o ramura a U-ului, altul pe cealalta ramura. Inca nu sint convins de ce tensiune mare si amperi putini sint mai bine decit tensiune mica si amperi multi. Arcul electric, odata format, are o "rezistenta interna" foarte mica. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Aproape ca nu-mi vine sa cred ca se pot face astfel de comparatii. Nu, raman cei de 100u (important! low ESR). Eventual 47uF. Asta daca se doreste si umplere de 50%. TE AJUT, DAR SPUNE CE VREI, NU POT FACE EU ALEGERILE ASTEA, pot sa te ajut sa adaptezi cel mai bine ceva, dar tu cunosti cel mai bine posibilitatile tale, la un moment dat credeam ca nu ai acces la retea, de aceea doresti 80V. @RockDok Acea nota nu este specifica acestei aplicatii. Intarzierea de 500ns si cea suplimentara pe ERR exista incorporata. Vezi ce s-a postat aici (PDF-uri). viewtopic.php?f=41&t=124284&start=30#p1075052 Link spre comentariu
RockDok Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Scuze, neatentia, asta este motivul care ma ingrozeste sa trec de 300V. Link spre comentariu
Vizitator sinelgy Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 am intrebat numai fiindca am vazut multe scheme ce folosesc in semipunte condensatori nepolarizati de 1uF cat despre reteaua de 220v nu este problema am acces, am experimentat la 80V fiindca mi-a fost un pic teama sa o alimentez direct la 220V si plus de asta sursa de 80v pe care o am este o sursa liniar variabila 40-80V /12A, daca crezi ca este mai avantajos sa o alimentam la 220V si tensiunea de iesire se poate regla fara a modifica umplerea si frecventa este ok (cred ca ar fi posibil numai prin alta sursa reglabila tot in comutatie) adica modificand alimentarea la sursa HV se modifica si tensiunea de iesiree corect ce spun? Link spre comentariu
Vizitator sinelgy Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Din cite stiu eu modificarea factorului de umplere are drept consecinta modificarea tensiunii / sarcina data. Si despre miez, poate U ar fi mai bine, primar separat de secundar, unul pe o ramura a U-ului, altul pe cealalta ramura. Inca nu sint convins de ce tensiune mare si amperi putini sint mai bine decit tensiune mica si amperi multi. Arcul electric, odata format, are o "rezistenta interna" foarte mica.Asa e RockDok ar trebui pe miez U dar aceste miezuri se gasesc mai greu iar disponibil nu am decat 2 bucati E71/33/22 , posibil sa aleg varianta cu 2 trafuri pentru fiecare secundar cate 1000V bobinate pe miezuri un pic mai mici E55/28/21-3C90 cu Ae=353mmp acestea din urma se gasesc de cumparat si sunt pe stoc in magazin iar E71/33/22 posibil sa pastrez pentru sursa reglabila daca va fi nevoie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum