Vizitator sinelgy Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 intre 0.1ohm-100ohmTrebuie sa lamuresti afirmatia asta. Cum ti-am spus, ma cam depaseste ce doresti a face, dar afirmatia ta poate fi adevarata in sensul ca se consuma 0,5A in general, dar in momentul care te intereseaza consumul este enorm, peste 20A la 100 ohmi (poate atinge 1000A?).nuuuu dar nu pot estima consumatorul ti-am explicat ce experiment fac nu vreau decat o sursa care sa am pe iesire 2kv/0.5A cu umplere reglabila ,frecventa reglabila , amplitudine reglabila si curent reglabilatat, pentru asta caut schema Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Atunci ce vrea sa fie consumatorul de ordinul ohmilor?Ziceai sa recomand ceva. Ei bine, iti recomand inca o data solutia cu TL494, 2xIR212X si acei 6xIRF de care ziceai. Asta pentru sursa semipunte la 80V. Nu-ti recomand alta configuratie, dar asta nu inseamna ca nu te ajut in a imbunatati ce alegi. Cu precizarea ca protectia de curent va elimina impulsul la aparitia valorii de curent prestabilita. Daca te bazezi pe o descarcare de energie, ratezi. Ca paranteza, daca ar fi vorba de o descarcare, solutia ar trebui sa semene cu inductorul auto, dar la o frecventa mai mare.As opta pentru prize din 200 in 200V sa zicem de la 1000 la 2000V. Daca insa reglabila iti face cu ochiul, sursa aleasa de tine e ok. Cu modificari. Dar nu reglaj de la zero, nu vad rostul. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 necunoasterea sarcinii/modului de folosire este motivul pt care nu am intervenitfolosirea tensiunii de iesire fara redresare impune cunoasterea sarcinii pt ca cele 3 configuratii cunoscute de noi--flyback/forward/push-pull au iesiri total diferite,lucru ce nu deranjeaza daca dorim tensiune continua la iesire(nu deranjeaza in sensul ca impunerea unei formule din cele 3 poate fi depasita de un proiectant priceput)cum sa impui unui forward amplitudine variabila la iesire? Link spre comentariu
Vizitator sinelgy Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Atunci ce vrea sa fie consumatorul de ordinul ohmilor?Ziceai sa recomand ceva. Ei bine, iti recomand inca o data solutia cu TL494, 2xIR212X si acei 6xIRF de care ziceai. Asta pentru sursa semipunte la 80V. Nu-ti recomand alta configuratie, dar asta nu inseamna ca nu te ajut in a imbunatati ce alegi. Cu precizarea ca protectia de curent va elimina impulsul la aparitia valorii de curent prestabilita. Daca te bazezi pe o descarcare de energie, ratezi. Ca paranteza, daca ar fi vorba de o descarcare, solutia ar trebui sa semene cu inductorul auto, dar la o frecventa mai mare.As opta pentru prize din 200 in 200V sa zicem de la 1000 la 2000V. Daca insa reglabila iti face cu ochiul, sursa aleasa de tine e ok. Cu modificari. Dar nu reglaj de la zero, nu vad rostul.Mda exact descarcare de energie este , ok folosim ce recomanzi tu este ok iar pentru sursa reglabila schema de am ales-o eu daca zici ca e buna e ok , eu incerc sa gasesc o topologie in care sa am trafo cat mai mic adica sa pot bobina cu sarma cat mai subtire daca te uiti in softuletul acela o sa vezi ca treaba asta o face doar full-bridge si push-pull dar tu esti expertul eu astept recomandarile tale , deci te las pe tine sa hotarasti ce scheme folosesc.Nu doresc reglaj de la 0 ca ai dreptate nu isi are rostul, pai atunci stabilim exact cum spui tu . Inca odata te intreb miezurile ca au sau nu intrefier conteaza??? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Miticamy zice ceva. Pur si simplu nu stiu cum reactioneaza sarcina pentru a-ti recomanda ceva sigur. Imi pare ca nici tu nu esti hotarat in privinta asta. Ca sa rapund la intrebare: da, conteaza intrefierul dar depinde la ce. Daca doresti o descarcare, atunci ai nevoie de energie inmagazinata intr-o inductanta, pe care sa o eliberezi prin cresterea tensiunii la mii de volti in gol. Tensiunea nu creste insa decat pana la aparitia descarcarii, moment in care reincepi inmagazinarea, cu o anume frecventa. Cantitatea de energie inmagazinata se poate doza prin timpul destinat inmagazinarii. Un astfel de proces presupune insa o cu totul alta topologie neabordata pana acum. Cum ziceam, oricat de expert ma consideri, comportamentul sarcinii ma depeseste. Daca doresti o sursa de 2000V/0,5A, voi lua ce-am postat si calculez valori. Fara intrefier. Intuitiv insa, fara a cunoaste nimic referitor la ce-am discutat, nu cred ca va merge. Dar nu in sensul ca se va arde sursa, ci nu cred ca vei obtine ce doresti. Cred ca protectia va intra rapid, fara a-ti darui suficienta energie pentru ce vrei. Inca o data, filozofie absolut empirica. Link spre comentariu
Vizitator sinelgy Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 deci eu fac descarcare in apa , adica trebuie sa obtin arc electric in apa la o distanta a electrozilor de 1-5mm, acuma rezistenta apei depinde de apa folosita adica cu, cat apa este mai pura(apa distilata de mai multe ori) cu atat rezistenta este mai mare, prin urmare trebuie sa am descarcare de energie mare la puls mic ideal ar fi pulsul sa fie intre 300ns - 1us reglabil iar frecventa intre 20khz-40khz,mai conteaza curentul si tensiunea aplicata electrozilor, in apa obisnuita (de la robinet) descarcarea se produce la o putere de 300-400w dar in ape pure e nevoie de putere mai mare chiar si peste1kw, asa ca e greu de calculat sarcina ,nu cred ca ar trebui protectie de curent decat in cazul in care electrozii din neatentie sunt pusi in scurt, asta numai pentru protejarea sursei,tensiunea ,curentul,frecventa,umplerea drebuiesc reglabile fiindca molecula de apa are comportament diferit la anumit curent,tensiune,frecventa , si in plus nu trebuie sa se ajunga la electroliza oricum procesul incepe prin electroliza dar fiind toti acesti parametrii reglabili ea se poate controla ,electroliza este foarte mica si datorita suprafetii electrozilor (max 1mm in diametru) pentru mine acesta este un experiment si totul de dragul cercetarii.Sper ca acum m-am facut destul de inteles.Intrebam de intrefier fiindca am unele miezuri E recuperate si toate au intrefier.Deci sa reluam ce scheme pot folosi in acest proiect??? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Ba da, trebuie protectie. Dovada e la tine printre piesele defecte. Daca ai convingerea ca nu depasesti 0,7A (se poate alege), protectia nu va influenta cu nimic.Folosesti schema ce-am postat-o. Sper sa apuc azi sa o repostez cu toate valorile.Ai timp sa alegi daca vrei cu prize sau reglabil, diferenta mare in volum de munca.Traf numai fara intrefier, sectiune cam de la 4cmp in sus. Link spre comentariu
RockDok Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Sigur nu trebuie tensiune mica si amperaj mare? Nu as fi sigur ca trebuie 2kV sa "strapungi" 1-5mm de apa. Eu as lua un aparat de sudura si as verifica daca si cum se formeaza arc electric sub apa. Imi aduc aminte ca se poate suda cu arc electric sub apa si pun pariu pe ce vreti ca nu la tensiuni mai mari de citeva zeci de volti. Link spre comentariu
Vizitator sinelgy Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Sigur nu trebuie tensiune mica si amperaj mare? Nu as fi sigur ca trebuie 2kV sa "strapungi" 1-5mm de apa. Eu as lua un aparat de sudura si as verifica daca si cum se formeaza arc electric sub apa. Imi aduc aminte ca se poate suda cu arc electric sub apa si pun pariu pe ce vreti ca nu la tensiuni mai mari de citeva zeci de volti.Merge si cu tensiune mica si curent mare ca sa faci descarcare in apa ,dar aici e o intraga chimie ,la tensiuni inalte moleculele au un anumit comportament ,tocmai de aceea este nevoie si de amplitudine reglabila (ideal ar fi de la 250v-2000v implicit putere 500w-1000w) posibil pe viitor sa am nevoie poate de 10kv/0.1A-0.2A momentan este inceput de experiment Link spre comentariu
RockDok Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 In arc electric vorbim despre plasma, apare o disociere si recombinare a apei la suprafata invelitorii arcului. In miezul arcului veti avea nuclee de hidrogen si oxigen cu electroni "zburati" de pe ultimul strat, de fapt nu sint sigur de O+ dar sigur protoni liberi. Desigur stiti ca temperatura in arc electric este cu mult mai mare decit la suprafata soarelui. Nu poate fi vorba despre nici un fel de chimie, doar fizica plasmei. Daca doriti obtinerea hidrogenului prin "piroliza" in arc electric a apei poate ar fi bine comparat randamentul cu o electroliza standard. Link spre comentariu
Vizitator sinelgy Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 In arc electric vorbim despre plasma, apare o disociere si recombinare a apei la suprafata invelitorii arcului. In miezul arcului veti avea nuclee de hidrogen si oxigen cu electroni "zburati" de pe ultimul strat, de fapt nu sint sigur de O+ dar sigur protoni liberi. Desigur stiti ca temperatura in arc electric este cu mult mai mare decit la suprafata soarelui. Nu poate fi vorba despre nici un fel de chimie, doar fizica plasmei. Daca doriti obtinerea hidrogenului prin "piroliza" in arc electric a apei poate ar fi bine comparat randamentul cu o electroliza standard.Nu nici pe departe nu doresc obtinerea hidrogenului, daca ar fi asa as alege alte variante ,eram sigur ca asa se va interpreta si bineinteles ca se poate obtine si hidrogen cu inalta tensiune ,este si un proiect in sensul acesta un condensator de rezonanta e complicat foarte complicat,eu momentan acest experiment il fac in vederea purificarii si restructurarii apei contaminate,apa potabila incet incet DISPARE Link spre comentariu
RockDok Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Ma rog, eu i-as face o simpla distilare. Dar stiti cum este, chestiune de gust. Cam din ce material ar trebui sa fie electrozii intre care apare descarcarea astfel incit sa nu apara contaminare cu metale grele, in conditiile date pina si wolframul se dizolva. Dar asta este in afara subiectului. 10kW/0.2A si mai dragut. Link spre comentariu
Vizitator sinelgy Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Ma rog, eu i-as face o simpla distilare. Dar stiti cum este, chestiune de gust. Cam din ce material ar trebui sa fie electrozii intre care apare descarcarea astfel incit sa nu apara contaminare cu metale grele, in conditiile date pina si wolframul se dizolva. Dar asta este in afara subiectului. 10kW/0.2A si mai dragut.eiii nu e chiar asa doar cu distilarea cand e nevoie de restructurare e mai complicat, se poate face in mai multe feluri dar acest experiment este cu descarcare de plasma , electrozii sunt din orice material conducator electric doar ca sunt cu depunere de beriliu,in fine chiar daca ar fi de ex din cu. aceasta o sti iar in experiment excluzi contaminarea de cu. asta ca exemplu.Una este decontaminarea iar alta este restructurarea.Prin restrucurare este posibil (teoretic) sa se faca o decontaminare totala iar apa sa revina in starea ei initiala (PURA) e o intraga filozofie aici nu are rost sa aprofundam.in atasament este schema sursei reglabile sper ca este ok,daca nu, astept recomandari pentru modificare, dupa care sa vedem schema de la smilex pentru HVSMPS variabil.pdf Link spre comentariu
RockDok Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Exista vreo metoda, calitativa cel putin, daca nu chiar cantitativa de determinare a apei restructurate? Banuiesc faptul ca faceti referire la catene de diferite lungimi formate din molecule de apa unite prin legaturi de hidrogen. Si daca tot veni vorba despre apa si plasma cam la ce presiune a plasmei protonii din aceasta ar incepe sa sa se combine? ar fi interesanta o descarcare electrica intr-un recipient cu apa sa zicem la 1000 bari?La schema prezentata ar trebui vazut ce tensiune reflectata vad IGBT-urile. Foarte ciudata schema, nu reusesc sa inteleg cum ar trebui sa functioneze.Pentru reglaj frecventa si factor de umplere eu zic mai bine un SG3525 si cel putin half-bridge poate chiar push-pull chiar daca este mai pretentios de realizat ca si trafo. Link spre comentariu
Vizitator sinelgy Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Exista vreo metoda, calitativa cel putin, daca nu chiar cantitativa de determinare a apei restructurate? La schema prezentata ar fi interesant de vazut ce tensiune reflectata vad IGBT-urile. Pentru reglaj frecventa si factor de umplere eu zic mai bine un SG3525 si cel putin half-bridge daca nu chiar push-pull chiar daca este mai pretentios de realizat ca si trao.Wauuu 1000 de bari? interesant. intersant cum poti obtine acasa 1000bari in rest nu stiu ce ai putea obtinePlasma se mai numeste si "supa atomica" se mai considera si a4-a stare a materiei, plasma nu se obtine numai prin descarcare electrica,mai sunt si alte metode de ex. fuziunea nuclearaPS. sunt peste 1.000.000 de proprietati ale curentului electric pe care inca nu le stim poate Nikola Tesla stia.De ex putini stiu de ce mor animalele mari in jurul liniilor de 400kvAr fi bine un topic intr-o alta sectiune cu discutii despre apa, plasma hidrogen.etcSi muzica restructureaza apa , apa are memorie .Schema asta am gasit-o aici http://danyk.wz.cz/reg60v_en.html unde spune ca are 2400W daca ai o schema care indeplineste aceleasi conditii (reglaj curent si tensiune) cu TL494 sau SG3525 este ok te rog sa imi dai, eu o sa construiesc una care indeplineste aceste conditii ,nu mai conteaza ca este push-pull, am intles ca topologia push-pull si full-bridge sunt cele mai recomandate, smilex a spus ca e ok acesta schema pentru sursa reglabila , inca nu m-am apucat de cablaj dar vreau sa o construiesc cat mai repede posibil.Pentru calculul trafo care din aceste 2 calculatoare este bun?softul de l-am postat mai devreme (ExcellentIT-En(4000)) sau aici http://schmidt-walter.eit.h-da.de/smps_ ... e.html#Hdw , introduc aceiasi parametrii si rezultatele sunt diferite. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum