Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor DC-DC 80V-2kV

Vizitator sinelgy

Postări Recomandate

Vizitator smilex

A doua se poate in configuratie "forward cu doi tranzistori", adica ambii tranzistori conduc deodata. Dar are nevoie de o umplere de max. 45%. Vad ca se poate regla conform schemei, dar trebuie multa atentie. Vad o limitare de curent. O doresti?Daca consumul se preconizeaza relativ constant la o tensiune nestabilizata, mai bine mergi pe o semipunte cu MOS la 80V (80 ai la dispozitie?) sau pe un contratimp (cu mediana). Se poate si cu protectie de curent. Sa incerc o schema? Sau doresti sa rectific una? Poti si sa efectuezi modificarile sugerate, iar daca regimul termic nasol persista (nu cred), posteaza forma de comanda din porti. E posibil si sa ai un consum ce depaseste 0,5A?Vad ca ai postat in acelasi minut, deci problema consumului e discutabila. Vrei sa-l limitezi la o valoare anume, gen generator de curent constant?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RockDok

16

• Dr.L

1

• AdR!@N

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator sinelgy

V-as fi recunoscator daca a-ti incerca sa-mi dati o schema buna pentru exact ce imi trebuie , as incerca ambele variante si contratimp si semipunte , la dispozitie am 2x40V dar pot renunta la aceasta alimentare si alimentez direct din reteaua de 220V ,ar fi utila si protectia de curent, consumul pe sarcina este posibil sa depaseasca 0.5A la experimentele care le fac este foarte dificil sa poti calcula consumul , ar fi foarte util sa pot regla curentul la anumite limite, ideea este ca eu trebuie sa obtin un puls si o frecventa reglabile si o tensiune de iesire intre 500V - 2000V la un curent de 0.5Amultumesc

Link spre comentariu

Cam ce inseamna puls reglabil ? Prin limita de curent sa inteleg ca la sarcini diferite din punct de vedere rezistiv sa furnizeze o valoare fixa a curentului? sau pur si simplu ca ori si ce s-ar intimpla cu sarcina, curentul sa nu depaseasca o valoare prestabilita? Valoarea prestabilita trebuie sa fie reglabila sau este suficienta o siguranta de sa zicem 1A? 2x40V consider ca ar fi superb pentru un half-bridge.

Link spre comentariu
Vizitator sinelgy

Cam ce inseamna puls reglabil ? Prin limita de curent sa inteleg ca la sarcini diferite din punct de vedere rezistiv sa furnizeze o valoare fixa a curentului? sau pur si simplu ca ori si ce s-ar intimpla cu sarcina, curentul sa nu depaseasca o valoare prestabilita? Valoarea prestabilita trebuie sa fie reglabila sau este suficienta o siguranta de sa zicem 1A? 2x40V consider ca ar fi superb pentru un half-bridge.

Duty intre 0% si 50% momentan e suficient sa pot obtine o sursa functionala unde sa nu am probleme cu incalzirea excesiva a MOSfeturilor si nici a rezistentelor din snubbermultumesc
Link spre comentariu
Vizitator sinelgy

Eram cu gindurile aiurea, am crezut ca ai nevoie de o trena de impulsuri cu durata reglabila.

Atasez si poza cu masuratorile facute cu osciloscopul

post-41475-13982947158_thumb.jpg

Link spre comentariu

"Pozele" sa fie facute cu aceeasi baza de timp? vad ca da, ciudat semnal in drena. Am atasat o schema cu ceea ce as face eu daca as fi pus in fata problemei de a asigura 2000V.Trafo facut pe miez U cu infasurari separate, primar pe o ramura, secundar pe alta.

Link spre comentariu
Vizitator sinelgy

N-ar fi fost rau ca "pozele" sa fie facute cu aceeasi baza de timp. Am atasat o schema cu ceea ce as face eu daca as fi pus in fata problemei de a asigura 2000V.Trafo facut pe miez U cu infasurari separate, primar pe o ramura, secundar pe alta.

cu aceiasi baza de timp sunt facute pozele , da e interesanta schema poate o punem pe un cablaj si o testam o sa o incerc
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Folosirea IR2121 si 2125 imi pare si mie cea mai simpla solutie pentru protectia de curent. Cu un 494 se poate permite reglajul frecventei si umplerii. Daca nu se depaseste 90V, recomand 4xIRF540 pe ramura. Au capacitati mici, Rds bun. Cu o semipunte ca mai jos. Daca solutia convine, cautam valori.post-1-139829471716_thumb.gifA se cauta erori, n-am lucrat cu 2121 si 2125 dar par ok.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Nu cunosc 2004 dar ori e ca in prima varianta, ori ca in a doua.Ca si configuratie prima este identica cu anterioara (se poate atasa un 494 sau 3525) dar nu beneficiaza de protectie de curent. A doua e o ciudatenie. Numai printr-o interpretare as putea aprecia ce s-ar fi dorit.

Link spre comentariu
Vizitator sinelgy

Nu cunosc 2004 dar ori e ca in prima varianta, ori ca in a doua.Ca si configuratie prima este identica cu anterioara (se poate atasa un 494 sau 3525) dar nu beneficiaza de protectie de curent. A doua e o ciudatenie. Numai printr-o interpretare as putea aprecia ce s-ar fi dorit.

in schema de jos integratul este ir2101 (scz pentru greseala) si pe intrare vin semnalele din TL494 oricum vreau o schema care sa nu fie push-pull fiindca e mai greu de bobinat trafo si ma gandesc ca la tensiunea de 2000v as prefera sa pun 2 trafuri cu secundare de 1000v fiecare , folosim schema ta dar as prefera ca trafo sa fie alimentat ca in prima schema din fisierul PWM.gif, o sa o fac in 2 variante una pt alimentare la 80V si una pentru alimentare la 300V si as vrea si un senzor de curent ca sa pot citi curentul din secundar, ma gandesc la un senzor de curent http://www.tme.eu/ro/Document/4bf379646 ... series.pdf integratul IRS2004 datasheet este aici http://www.irf.com/product-info/datashe ... 004pbf.pdfas vrea sa il folosesc fiindca il ammultumesc
Link spre comentariu
Vizitator smilex

200V, curent iesire mic (nu comanda corect MOS), fara protectie. Sincer nu-mi place 2004. Poti folosi si asta dar solutia de iesire a lui RockDok nu-mi pare de egalat in alta configuratie simpla. Eventual cu un CI care sa le cuprinda pe cele doua.

Se pot adauga facilitati la schema, dar trebuie aleasa o varianta. Daca ai indoieli, mai cauta si alte solutii constructive. Poate gasesti ceva mai simplu care sa pastreze performantele. Cea cu 2004 nu e deloc stralucita.

Link spre comentariu
Vizitator sinelgy

200V, curent iesire mic (nu comanda corect MOS), fara protectie. Sincer nu-mi place 2004. Poti folosi si asta dar solutia de iesire a lui RockDok nu-mi pare de egalat in alta configuratie simpla. Eventual cu un CI care sa le cuprinda pe cele doua.

Se pot adauga facilitati la schema, dar trebuie aleasa o varianta. Daca ai indoieli, mai cauta si alte solutii constructive. Poate gasesti ceva mai simplu care sa pastreze performantele. Cea cu 2004 nu e deloc stralucita.

Ok alegem varianta ta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări