Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor DC-DC 80V-2kV

Vizitator sinelgy

Postări Recomandate

Vizitator sinelgy

salut am construit un convertor DC-DC alimentat la 80V pe secundar trebuie sa obtin 2000V/0.5Aproblema este ca se incalzesc MOS-feturile atunci cand pe secundar am sarcina, care ar fi cauzele posibile supraincalzirii MOS-feturilor??? multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RockDok

16

• Dr.L

1

• AdR!@N

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator tyc

2000V*0,5A= 1000W ,daca ai un randament de 80% inseamna ca Pa= 1250VA .La 250W am vazut un ciocan de lipit tapan ,sa vezi ala ce se incalzea... .Graficul randament vs putere de iesire posibil sa nu fie o dreapta .

Link spre comentariu
Vizitator sinelgy

este posibil in cazul meu indiferent ca in secundar am 2000V sau 20V in sarcina MOSurile se incalzesc pana crapa se mai incalzesc exagerat si rezistentele din snubber R5,R11

Link spre comentariu
Vizitator sinelgy
este posibil

in cazul meu indiferent ca in secundar am 2000V sau 20V in sarcina MOSurile se incalzesc pana crapa

se mai incalzesc exagerat si rezistentele din snubber R5,R11 acestea din urma incalzindu-se la mersul in gol

Link spre comentariu

nu dati toate detaliiletrebuie sa ne batem noi capul cu schemele sa intuim ce este pe acolo1nF la oscilator tl494 te face sa te gandesti la o freacventa mare100 ohm in poarta mos-urilor te face sa te gandesti la schemele UPS de 50hzdeci intrebare:ce miez este folosit? stiti la ce frecventa lucrati?

Link spre comentariu

salut

am construit un convertor DC-DC alimentat la 80V pe secundar trebuie sa obtin 2000V/0.5A

problema este ca se incalzesc MOS-feturile atunci cand pe secundar am sarcina, care ar fi cauzele posibile supraincalzirii MOS-feturilor???

multumesc

cauze posibile:

1. curent insufucient pentru a deschide destul de rapid mos-urile => partea de atac a mosfeturilor

2. spike-uri mari de curent in primarul transformatorului (acestea se gasesc si prin mosfeturi) => lipsa retea snuber sau traf bobinat prost

3. frecventa prea mare pentru miez si se satureaza

si lista poate continua

Cum a apus si miticamy, prea putine informatii oferite.... o mica descriere, o schema si o poza ar fi utile.

Link spre comentariu
Vizitator sinelgy

nu prea ma pricep la SMPS va rog dati-mi o schema buna trafuri folosesc E71/33/32 ; U100/57/25 ; U93/76/30 toate sunt 3C90 se gasesc la TME.romultumesc

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Trebuiesc date si despre traf (nr. spire, configuratie secundar, redresare). Nu se satureaza din cauza frecventei, dar creste puterea disipata in miez. Nu este normal a utiliza traful pe o marja atat de mare de frecvente. E necesar?Totusi, cum s-a spus, polarizarea bipolarilor din driveri si cea din porti e necorespunzatoare. R2 si R6 din prima schema se pot transforma in 10 ohmi iar R5 si R7 in 220-330 ohmi. In a doua schema toate rezistoarele dintre driveri si MOS pot lua valoarea de 15-20 ohmi. Schimbarile ar putea modifica substantial regimul termic.Ai osciloscop? Te-ar ajuta sa vezi comanda in porti.

Link spre comentariu

DC 2kV - 0.5A , dragut. Eu as face asta cu 5 buc. SMPS cu IR2153 cu secundare de 400VDC inseriate. Nu as scoate pe acelas trafo o infasurare de 2000V. Oricum, periculoasa distractie.

Link spre comentariu
Vizitator sinelgy

multumesc o sa modific,da am osciloscop pot masura semnalul

frecventa trebuie raglata intre 20KHz - 40Khz transformatorul este calculat aici:

http://schmidt-walter.eit.h-da.de/smps_ ... e.html#Hgw

pot folosi 2 trafuri primarele in paralel iar secundarele in serie si in felul asta bobinez pe fiecare pentru 1000V, da e foarte periculoasa distractia, iesirea din secundar nu trebuie redresata

multumesc pentru ajutor

Link spre comentariu

Daca tensiunea nu trebuie stabilizata atunci as face urmatoarea configuratie: IR2153 configurat push-pull adica HO adus in configuratie LO. Atit pe HO cit si pe LO cite un Low Side Driver cu CS, IR2121. Amorsarea VCC cu o rezistenta din bara de 80VDC urmind ca sarcina sa fie preluata dintr-o infasurare trafo (AUX). Eu sint interesat pentru un proiect de viitor cu GU81M de vreo 1,1kVDC/0.5A asa ca sint chiar interesat sa incropesc o schema cu ceea ce am amintit mai sus. Totodata as folosi IGBT-uri, o pereche serioasa cred ca duce 1000W.

Link spre comentariu

Este infiorator de complicata, aveti nevoie de tensiune stabilizata la iesire, sau cu alte cuvinte consumul pe 2kV este sau nu constant? Si ce-i cu scurtul intre HIN si LIN la IR2101 ? Sper din tot sufletul ca trafo este push-pull.

Link spre comentariu
Vizitator sinelgy

nu consumul nu este constant momentan , pentru unceput trebuie sa o fac sa functioneze apoi ma gandesc daca o sa ii fac consumul constant , am si trafo push pull dar ma gandeam ca aceasta varianta nu este push pull, ma tot uit prin diverse scheme si incerc sa proiectez o varianta care imi este folositoare,schema am gasit-o pe internet HIN si LIN asa sunt legate

ir2101 pwm.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări