lavynyu Postat August 5, 2012 Partajează Postat August 5, 2012 Salutare tuturor , doresc urmatoarele opinii la intrebarile :1.Ce carduri profesionale sd hc se folosesc in domeniul fotografic ?2.Care carduri prezinta siguranta maxima inpotriva pierderii de data in acest caz de poze ?3.Cat de mult conteaza clasele cardurilor ? Deoarece am vazut pe siteurile de specialitate ca sunt mai multe clase ca de ex. :-clasa 4-clasa 6-clasa 10-clasa 10+etc. !Multumesc , astept pareri cu interes ! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 Clasa înseamnă viteza maximă la scriere. Un card de clasă mai mare este mai rapid la scriere.În manualul aparatului se spune ce fel de card trebuie. Depinde de aparat.Dacă ai un card prea lent (clasă prea mică), scrierea pe card nu poate ţine pasul cu datele livrate de aparat. Ca urmare, vei aştepta mai mult până se salvează poza, deci, deşi aparatul foto permite, nu vei putea face poze foarte repede, una după alta. Cel mai tare se observă la aparatele care au modul "burst" sau "bracketing", moduri care implică declanşări multiple foarte rapide (deci mai multe fotografii) la fiecare apăsare.La fel, dacă filmezi şi cardul e prea lent, rişti să ţi se oprească filmarea după numai câteva secunde, deoarece cardul nu reuşeşte să ţină pasul cu fluxul de date primit de la aparat.Producătorul aparatului spune în manual ce viteză (clasă) trebuie să aibă cardul, astfel încât aparatul să poată fi folosit la performanţele lui maxime. În locul clasei recomandate se poate folosi un card mai rapid, dar asta nu aduce avantaje. În schimb, dacă se pune un card mai lent, aparatul va funcţiona, dar cu performanţe mai reduse.Ca să nu ai surprize de incompatibilitate între aparat şi card, cel mai bine este să respecţi ce scrie în manualul aparatului. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 6, 2012 Administratori Partajează Postat August 6, 2012 CF-urile sunt cele mai sigure dar nu mai stiu cate aparate folosesc carduri de astea Link spre comentariu
lavynyu Postat August 6, 2012 Autor Partajează Postat August 6, 2012 asta e , am observat ca nikon d3100 se misca mai greu decat nikon d40 desi ar terebui sa fie invers si difera clasa cardului , nikon d40 avand card cu clasa mai ridicata . O sa merg atunci pe un card de clasa 10 ! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 Mai bine ia clasa de care ai nevoie, nu mai mult. Am scris deja, clasa cerută depinde de aparat. Caută în manualul aparatului tău. Mecanismul de scriere e aşa: aparatul livrează datele în ritmul lui, indiferent de viteza cardului. Atunci când cardul e prea lent şi rămâne în urmă cu scriera, cere aparatului o pauză, până termină de scris, apoi transmiterea datelor se reia, şi tot aşa. Important este să nu fie cardul mai lent decât aparatul, pentru că te înfrânează. Dacă ai cardul mai rapid decît aparatul, nu ajută la nimic, dar costă în plus mai mulţi bani. Degeaba poate cardul să scrie foarte repede, aparatul livrează datele în ritmul lui, indiferent de viteza cardului. Link spre comentariu
godFather89 Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 Clasa cardului este foarte importanta in 2 cazuri:-poze in modul rapid (burst shooting)-inregistrare video (in special formate HD).In rest, nu se prea observa. Link spre comentariu
lavynyu Postat August 6, 2012 Autor Partajează Postat August 6, 2012 Bun am inteles , eu ziceam ca o merg pe un card de clasa 10 deoarece nu este asa de mare diferenta de pret de la clasa 6 la clasa 10 cam 20-30 de lei . Spuneti-mi daca o marca anume de carduri sd hc este mai buna decat celelalte sau care ar fi mai profi ? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 Dacă te ţine portofelul, atunci ia-l pe cel mai rapid, că nu strică, şi e bun pentru viitor. Mie mi s-a întâmplat să trec la un aparatul foto mai bun, şi să trebuiască să cumpăr alte carduri, pentru că cele pe care le aveam deja de la aparatul vechi erau prea lente! Link spre comentariu
lavynyu Postat August 6, 2012 Autor Partajează Postat August 6, 2012 Si ce marca de carduri imi recomandati ???? Daca nu e voie sa fac reclama aici scrieti-mi pe mp. va rog !!!!!!! Link spre comentariu
Elef Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 asta e , am observat ca nikon d3100 se misca mai greu decat nikon d40 desi ar terebui sa fie invers si difera clasa cardului , nikon d40 avand card cu clasa mai ridicata .O sa merg atunci pe un card de clasa 10 !Ai luat in calcul ca d3100 are un senzor de 14.2Mp si d40 are unul de 6.1Mp?Cardul mai rapid te ajuta la rafala si asta doar daca aparatul stie de ceva gen double buffering - ceea ce sigur de exemplu D90 nu are fiindca dupa ce s-a umplut bufferul stai sa se descarce ....La filmare nu stiu fiindca nu am utilzat chestia asta. Link spre comentariu
lavynyu Postat August 13, 2012 Autor Partajează Postat August 13, 2012 Sincer d90 era mai bun decat amandoua dar asta e acuma le-am achizitianat , sa stiti ca d40 merge mai bine decat d3100 eu am observat acest aspect iar diferenta megapixeli este nesemnificatica doar este acelasi senzor ca marime (inafara de megapixeli) ........................ Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 ...daca aparatul stie de ceva gen double buffering...Double buffering este o tehnologie specifică plăcilor video din calculatoare. Sunt două buffer-e de memorie şi, în timp ce dintr-un buffer se citeşte imaginea pentru a fi afişată pe ecran, în celălalt buffer se construieşte următoarea imagine care urmează să fie afişată. Apoi, rolurile celor două buffer-e se inversează, şi tot aşa. Scopul acestei tehnici este acela de a se afişa pe ecran numai imaginile complet construite, nu şi cele în construcţie. Altfel, am vedea imagini "rupte" şi alte artefacte. Ce înseamnă double buffering la aparate foto? Link spre comentariu
Elef Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Principiul pe care l-ai enuntat se foloseste si in alte dispozitive nu doar in placile video.In aparatul foto intr-un buffer s-ar scrie pozele facute in timp ce alalat ar fi golit pe SD,MMC,CF.... Link spre comentariu
lavynyu Postat August 15, 2012 Autor Partajează Postat August 15, 2012 Am studiat cartile tehnice ale aparatelor si nu am gasit mare lucru adica :-la nikon d40 la sectiunea carduri se mentioneaza cateva marci de carduri pe care sa testat aparatul foto si nu precizeaza nimic de clasa acestora , marcile de carduri specificate sunt putin intalnite pe la noi si sunt recomandate de producator - la nikon d3100 la sectiunea carduri se mentioneza tot cateva marci de carduri recomandate dar se specifica clar ca pt. filmare neaparat carduri clasa 6 sau mai sus dar pt. foto nu este mentionat o clasa anume CONCLUZIE : Am testat modurile rafala la ambele aparate si intradevat de la clasa 4 la clasa 6 este diferenta mare de viteza la fotografiere in modul rafala (fara blitz) unde se permite acest lucru ! Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 eu am samsung class 10 8GB pe nikon d5000.Se simte diferenta intre el si un class4 noname la fotografia in rafala.Samsungul tine mai mult pana cand timpul de fotografiere creste. Atentie. Carduri de class10 sunt multe si nu toate sunt echivalente. La aceeasi bani cu samsungul asta gasiti kingstone care testat cu un program gen HD tune nu prinde mai mult de 12-13MB/s. Samsungul sta constant peste 20. Pretul este identic.Atentie deci ce cumparati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum