Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor identificare leduri

Postări Recomandate

Va salut domnilor,

Detin un proiector cu leduri de 60W si am o neclaritate privind tipul de leduri folosite. Sursa de curent constant din interior livreaza 39 V iar consumul per total, (24 leduri) este de 1,44 A.

Ledurile sunt conectate in serie cate 12 buc. pe fiecare panel, iar cele doua paneluri sunt conectate in paralel pe sursa de CC.

Pentru o descriere mai amanuntita, ledurile sunt SMD de forma patrata cu latura de aprox. 3 mm. avand lupa pe jonctiunea rotunda a chip-ului, aceasta din urma fiind de culoare galbena.

Sursa de alimentare este un LPC-60-1400.

Va rog frumos sa ma ajutati in identificarea acestor leduri, a parametrilor acestora,de unde le-as putea procura sau ce echivalent pot cumpara!

Cu multumiri anticipate, atasez doua poze cu ceva specificatii pe ele! Scuze pentru calitatea lor....

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hmd

10

• The Stressmaker

3

• nicul

3

• Dr.L

3

Top autori în acest subiect

Daca doar vrei sa le inlocuiesti,atunci cauta ceva care se potriveste ca parametrii. Pt ca n-ar fi exclus sa existe mai multe leduri,care sa arate identic (mai ales leduri chinezesti)

Link spre comentariu

Nu vreau sa le inlocuiesc! Proiectorul functioneaza perfect...doar ca doresc sa construiesc si eu unul, asa ca raman dator profesionistilor daca imi indica ce fel de leduri pot folosi pentru sursa de CC, de tipul indicat mai sus ( LPC-60-1400.) M-ar interesa tot un numar de 24 de leduri! Precizez ca in circuit nu exista alte componente (rezistor limitator, etv) doar sursa de cc si cele doua paneluri legate in paralel, pe fiecare fiind 12 leduri inseriate!Trebuie sa recunosc ca nu am lucrat cu aceste componente prea mult, deci nu prea am o experienta bogata in acest sens! Asa ca orice ajutor, sfat, informare, sunt mai mult decat ajutatoare!Multumiri....

Link spre comentariu

Pai iarasi,nu prea ai nevoie sa stii despre ledurile originale,ca poate folosesti ceva mai nou/eficient/ieftin. Dar ai nevoie sa stii cam ce s-ar potrivi acoloApoi,cand iti faci proiectorul,sa nu pui ledurile in paralel...cel mai bine e in serie. Daca totusi n-ai de ales,pune niste rezistente de echilibrare

Link spre comentariu

ia leduri de 3W la 700 mA. toata chestia e sa fie toate le fel, din acelasi bin daca se poate, daca nu macar sa le cumperi pe toate din acelasi loc. legi la fel ca pe primele daca te-ai atasat asa de mult de Vf = 39V

Link spre comentariu

Multumesc de raspunsuri domnilor! Am sa caut leduri de 3W/700mA...chestia este ca am deja cumparata sursa de CC prezentata mai sus!Azi am finalizat un montaj cu 100 de leduri alimentate la reteaua de 220V. Montajul contine o punte de diode, un condensator de 22mF/400V, un LM 317, un rezistor de 54 ohmi/0,25W iar ledurile sunt Piranha de 5,5 lm. la 3V/ 20mA. Montajul functioneaza perfect de cateva ore bune si curentul consumat este de 20mA, ledurile fiind toate inseriate! Daca prezinta interes, postez aceasta schema!

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Posteaza-o ,si eu am facut o lampa cu leduri la 220 (care ,mai nou e 230 ) care a functionat chiar o saptamana .Sti si ai mai lipit leduri SMD ? Daca nu ,cumpara d'alea star sau urmareste posturile userului c_anicai .Mai sant si lampi de acvariu cu leduri (de vazut pt inspiratie)Ledurile sa nu le duci la curentul maxim ; ledurile se comanda in curent ,tensiunea fiind o caracteristica ,deci ai o sursa de 1,5A . Trebuie sa alimentezi 3 serii (egale) de leduri simultan ,curentul se imparte la 3 .

Link spre comentariu

prezinta mare interes schema. posteaz-o daca nu esti suparacios pentru ca multi ar avea de invatat. functioneaza, de acord. dar anumite concepte sunt gresite, plecand chiar de la filtrarea a 20mA cu 22000 uF.

Link spre comentariu

Corect! Eroare de tipar...doar 22uF...

Aceasta este schema care de cand am realizat-o...nu am mai deconectat-o din priza!

Nu sunt deloc suparacios....la fel cum sunt ajutat, asa ajut si eu cu ce pot!

Posted Image

Link spre comentariu

@tyc

Mersi de sfaturi! Nu am mai lipit SMD-uri de putere dar am citit/vazut tehnica de lipire cu plita electrica termostatata!

Am facut un calcul sumar al proiectorului prezentat in primul post!

Sursa CC livreaza 40V/ 1,4 A, prin urmare fiecare din cele doua module cu leduri absoarbe cate 700mA, iar tensiunea lor ar fi de 3,3V (3,3X12=39,6).

Inseamna ca acele leduri sunt aprox. de 2,5W/buc! Gresesc undeva?

Multumesc!

L.E.

Mi-ar fi de ajutor niste linkuri sau adrese, de unde pot cumpara leduri.

Link spre comentariu

ledurile sunt vandute drept leduri de 3W, tensiunea nu e de 3.3V batuta in cuie, mai degraba intre 3,2 si 3,7 si de regula nu se folosesc la curentul maxim incercand sa storci toti cei 3W. probabil ca pe durate foarte scurte poti sa le fortezi, dar scade durata de viata.in fine, leduri de 3W folosite la 700mA ar trebui sa fie usor de gasit

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Pune leduri de 3W ieftine si dupa ce dobandasti experienta cu leduri (suprafete de racire ,scc ,etc) poti trece la un reflector cu leduri bune (la care sa si vezi bine).Vrei sa consrtuiesti/dobandesti o plita? Ledurile se lipesc dupa o curba care necesita uC +MCPCB + solder paste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări