Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplituner DELIA - Electromures

Postări Recomandate

• Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• madkat

10

• zal

7

• remus68

7

• valytzu1207

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

Scuze :nas: ... voiam sa scriu 441 442... am stat toata ziua pe forum si deja vad numai cifre ,litere si piese elecronice in fata ochilor... astia au pd undeva la 36 ma gandesc ca sunt numai buni ... singura chestie e ca sunt inversate baza cu emitorul fata de 2n.

Link spre comentariu

Am si eu un delia am umblat in dinti dupa el in ani 90 am fost multumit de el ,l-am tras in norma vest dar tot asa nu am reusit sa acoper toata banda,am mai vazut trase pe norma vest 88-108mhz dar mai prost decit am reusit eu asa ca cele care mi-au cazut in mina l-am facut la fel.Acum o luna vine un coleg de serviciu si ma roaga sa ma uit in el ca nu mai mergeau amplificatoarele le-am rezolvat si imi zice ca trebuie sa-i fac si ukw,mi sa ridicat paru in cap dupa doa zile de lucru am gasit o alta solutie mult mai buna si mai usor de realizat cu acoperire a intregi benzi de 88-108mhz,fara probleme si cu o sensibilitate foarte buna.Operatia in sine consta in scoaterea a cite o spira din cele trei bobine de cupru argintat (cele cu sirma groasa de 0,8 sau 1mm nu mai stiu de cit este sirma argintata ca nu am un delia la mine ca sunt la serviciu).Se taie cu sficu prima spira de sus se scoate o spira si se cositoreste fara frica,pe urma cautati pe schema si vedeti cite diode varicap sunt si cautati tot atitea diode varicap pe care le paralelati peste celelalte aveti grija ca cele pa care le puneti sa fie toate de acelas fel pentru ca au capacitati diferite.eu am cautat selectoare de canale de prin televizoarele romanesti si din acelea am pus ,uitativa pe o schema de alb-negru daca mai aveti,ca nu mai tin minte ,daca nu gresesc cred ca bb139 aveti grija sa nu le confundati cu cele de comutatie.Se mai scoate 3 spire din L2 in rest nu se mai face nici o modificare la componente se mai acordeaza pe urma bobinele cele trei de pe care ati scos spirele ce cu sirma de cupru argintat si trimeri cei trei care sunt pe aceste bobini,mai sunt si semireglabili de capet de scala unul este pe condesatorul variabil iar celalalt pe placa daca nu ma insel,oricum ei sunt pe tensiunea de acord a diodelor varicap il gasiti pe schema.DACA INTIMPINATI PROBLEME PUNETI PE FORUM CA VA MAI EXPLIC .BAFTA FRATILOR!PENTRU INLOCUIREA FINALILOR MERG FOARTE BINE BD 911,BD912.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Ca sa-l tragi cit mai bine in banda vest trebuie sa scoti urmatoarele condensatoare : C1=20p (din circuitul de intrare); C9=16p (din circuitul de iesire etaj amplificare); C13=16p (oscilatorul local). Aceste condensatoare le poti scoate din circuit si fara sa demontezi blocul UKW, taind doar cite un piciorus ( blocul UKW este piesa separata, ca sa ajungi la lipiturile pieselor trebuie sa-l dezlipesti de pe placa de baza).Apoi faci reglaje din bobine si trimeri pentru a avea o sensibilitate si liniaritate acceptabila in toata banda.)

Am si eu un delia am umblat in dinti dupa el in ani 90 am fost multumit de el ,l-am tras in norma vest dar tot asa nu am reusit sa acoper toata banda,am mai vazut trase pe norma vest 88-108mhz dar mai prost decit am reusit eu asa ca cele care mi-au cazut in mina l-am facut la fel.

M-ar interesa pt. a trage in banda un asemenea amplituner si am gasit aceste 2 rezolvari. Pana la urma care ar fi cea mai indicata metoda?
Link spre comentariu
Vizitator FlorixTRO

Va rog mult cine are sa-mi dea manualul pt.amplituner DELIA Electromures.Platesc sau dau ceva la shimb.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări