Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplituner DELIA - Electromures

Postări Recomandate

Am si eu o intrebare...cred ca e mai mult de incepator:)) cum se leaga amplituner-ul de calculator sau de mp3?:d

Sursa de semnal o conectezi la mufa de intrare a amplitunerului ( exemplu: calculatorul il conectezi astfel: mufa jack mama verde a calculatorului o conectezi la mufa de intrare a amplitunerului cu ajutorul unui cablu cu mufa tata jack stereo ). Mufa mama verde a calculatorului este mufa de iesire pentru boxe.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• madkat

10

• zal

7

• remus68

7

• valytzu1207

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In amplificator este posibil sa ai mufa DIN ( cea cu cinci pini ). La calculator ai JACK-uri si sunt trei la numar ( depinde de controlerul de sunet cate iesiri are. In cele mai multe cazuri la calculatoarele mai vechi controlerul era 5.1 ). Daca este 5.1 controlerul de sunet de la calculator, ai trei mufe Jack in spate. Cablul din poza, se conecteaza la mufa Jack verde.

Link spre comentariu

In amplificator este posibil sa ai mufa DIN ( cea cu cinci pini ).

Nu "este posibil" ci "sigur" Delia are intrarile pe DIN'uri. Gasesti cablu jack -> DIN de cumparat, dar vezi ca sunt 2 standarde diferite (aici depinde de noroc... unul direct cu jack a trebuit sa'l modific, insa un cablu DIN -> RCA tata plus alt cablu RCA mama -> jack a mers direct.

In rest e exact cum a zis ROBEERT, cu mica mentiune (scuze de caps) SA NU FACI PROSTIA SA CONECTEZI INTRAREA PE MUFA DE PICK-UP ca ia foc preamplificatorul. Calculatorul sau orice alta sursa de semnal mare se conecteaza pe intrarea de magnetofon.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator troy

Salut.As avea si eu o nelamurire...is nou in electronica nu prea ma stiu. Am schimbat tranzistorii finali ,cei originali la Delia cu tranzistorii BD 911/912 si rezistentele bobinate cele de 0.5ohmi 3W(R439/437, R440/438) cu niste rezistente de 0.47ohmi 5W pentru ca nu am gasit altele. Am observat sa se incalzesc tranzistorii extrem de tare si radiatorul la fel de tare ,aproape ca pot sa tin maxim 2 sec mana pe ei...care ar fi cauza???mentionez ca dupa ce am schimbat tranzistorii nu ma facut nici un reglaj.

Link spre comentariu
Vizitator troy

Aaaa..si tin sa precizez ca T416 si T418 se incing foarte tare, ceilalti 2 finali nu prea..mai mult se incalzesc, cred, de la radiator. Un pic de ajutor va rog

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Refa reglajul de mers in gol, ai semireglabilii aia acolo. Si eu cand am facut o gafa si am ars Delia tot BD911/912 am pus si merge de vreo 4 ani cu ei.

Dacă se încinge în gol sau la volum mic, sînt trz finali polarizaţi prea mult, reglează să ai maxim 550mVcc între b-e la fiecare trz final, fără semnal.

Adica asta, cu volumul dat la minim si intrarea legata la masa. Sub 340mV incepe sa distorsioneze, eu de obicei reglez pe la 500-520.
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Salut!Am si eu o mica problema... Am schimbat toti electroliticii, toti tranzistorii de la amplificatoare, inclusiv finalii cu BD249/250, dar pe canalul stang nu scoate sunetele joase. Am bagat semnal direct in amplificatoare si asa merge, problema e la corectorul de ton. Daca rotesc potentiometrul de joase, nu se schimba nimic pe canalul stang, doar pe cel drept, el functioneaza cum trebuie.Ce sa ii fac? La ce sa ma uit?

Link spre comentariu

Nu e recomandat sa se schimbe tranzistorii vechi-buni cu altii noi in speranta ca cei noi sunt mai buni de multe ori e invers...O metoda simpla e de a asculta semnalul de la intrare catre iesire ,cu o casca de impedanta mare in serie cu un condensator ,comparativ pe ambele canale,in preamplificator.

Link spre comentariu

Ati putea sa imi spuneti si unde anume sa controlez, ca ma gandesc ca nu ma apuc sa pun casca pe R315 sau mai stiu eu pe unde. Ceva puncte fixe... Sa incerc prima data pe colectorul lui T303 si apoi pe baza lui T305?

Link spre comentariu

Am verificat. Pe colectorul lui T303 sunetul este ok, in schimb, pe colectorul lui T305, sunetul este fara frecvente joase... Deci e clar ca e de la corectorul de ton, dar unde? Ce piesa?LE: Am gasit problema: potentiometrul... are un canal intrerupt...Stie cineva cum se poate desface? Ma gandesc sa ii schimb doar placuta aia, ca nu am potentiometrul din ala, cu ax lung...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări