Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Trioda săracului"(Г-807 ,6П7S)echivalent forţat 2A3

Vizitator

Postări Recomandate

Aha , deci mai sunt posesori de Logan .

Una-i una si alta-i alta , familia de curbe la tetrode este asemanatoare , dar nu identica .

Graficele la lampile NOS Ulianovsc http://en.wikipedia.org/wiki/Ulyanovsk sunt diferite fata de graficele de la lampile din productia curenta Svetlana :rade:

Si LS50 sau echivalentele P50 , SRS551 /552 etc au fost folosite la baleiaj orizontal , in televizoarele Rembrandt fabricate in RDG http://www.fonar.com.pl/audio/katalog/rembrandt.htm si nu are anodul sus , cu capison ...iar LS50 merge fara greturi la 1000V anodica , fara sa strapunga .

Oare de ce nu au echipat televizoarele Rembrandt cu 6P3S de la fratii sovietici , ca si alea aveau anodul jos :rade: ca si LS50 ?

Mai bine reveniti la scheme ...va compromiteti degeaba....nu ca ati avea ceva de spus , dar trebuie pastrat respectul fata de autorul subiectului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

14

• hpavictor

14

• THOMAS

7

• blue

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aşa cum se ştie cred 6П3C nu suporta 600V-700V (Г-807) la anod în AF nu datorită culotului(sunt tuburi cu aceeaşi configuraţie anod la culot care suporta chiar 700-800V la anod în AF precum EL34 ).

Link spre comentariu

Absolut corect, 6L6-6n3C au suporţii anodului în linie cu ceilalţi, distanţa dintre anod-G3/K-G2 fiind uneori de 1mm (construcţie clasică, tipică ptr anii 30). La 807 şi derivatele, suporţii anodului sînt rotiţi cu 90* faţă de ceilalţi şi izolaţi mai bine pe discurile de mică. Ăsta e secretul.Mai e o diferenţă. EL34 face parte constructiv dintre lămpile cu baza din sticlă presată, distanţele dintre terminale şi implicit suporţii elementelor interne fiind mult mai bine controlată.

Link spre comentariu

Da aşa este(confirm) axa tijelor suport anod este rotită la 90 în raport cu axa tijelor suport grile în cazul tensiuni mari la anod(cu alte cuvinte nu dispunerea anodului la culot în raport cu masa/filamentul dictează tensiunea maximă suportată la anod) ,cei drept în lipsa sarcini(supratensiuni) tuburi care suporta tensiuni mari la anod-conectat-culot(600V-700V-800V) carbonizează în această zonă 3-2(soclu sau culot interior/exterior).

Link spre comentariu

Am spart, dar nu de curînd ca să mai am ''maţele'' şi nu cred că aşa pot fi convinşi necredincioşii (pare să fie unul singur, ca de obicei). Oricum subiectul îmi place, să vedem ce rezultate practice va avea.

Link spre comentariu

@hpavictor

În schema de aici http://postimage.org/image/idinf3b1j/ nu putem asigura curentul necesar gc Г-807-triodă ,practic trebuie încă un etaj repetor astfel încât să putem conduce gc chiar la un vârf de +15V în raport cu catodul (Г-807).Etajul de atac reprezentat de dumneavoastră acum(6j8) face faţă în A1(fără curent gc Г-807) ,dacă urmărim primul grafic din deschidere subiect se remarcă dinamic gc +7,5V sau chiar +15V(curent gc Г-807) practic se intra şi în A2(aşa cum a fost preicizat de la început).Pentru +15V gc(Г-807-triodă) virful de curent igc atinge aprox 30mA.

Tuburi de acest tip Г-807 ,6П7C necesită uneori şi o intrare în A2(funcţie de configuraţie conexiune putere utilă ).

Link spre comentariu

Parerea mea este ca ar trebui folosita o lampa 6P9 pentru ca are resurse foarte mari ca repetor catodic ( posibil cu trafo interstage ) , iar ca etaj de intrare 6J8 conform schemei initiale ...6P9 ( seria otel ) ar fi asemanatoare ca aspect cu 6J8 ( seria otel ) si s-ar potrivi perfect cu G807 ( matriosca cu capison )...Parerea mea .

Link spre comentariu

Argumentul meu pt utilizarea 6N1P este simplu, un driver+finala este o solutie mai eficienta decit driver+repetor+finala dar daca aspectul estetic este important e buna si acesta solutie ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări