Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Trioda săracului"(Г-807 ,6П7S)echivalent forţat 2A3


Vizitator

Postări Recomandate

Desigur discut de o pseudo-triodă-ieftină (g2 conectată la anod , Г-807 ,6П7C) capabilă să furnizeze în sarcină aceeaşi putere utilă ca 2A3 ,fără să necesite"reşou" în catod(disipaţia Rk în limite normale) ,un dezavantaj ar fi intrarea uşoară în A2 necesită driver capabil 10mA-15mA fără să altereze formă de undă.

 

Puterea utilă în sarcină la anod >4W în sarcina dispusă secundar OT 3W-3,5W(Ra ,Za aprox. 4k5 ,atac necesar gc 60Vvv).

 

"Trioda săracului" poate fi o soluţie(SE) dacă dispunem de incinte/boxe cu SPL serios(>92db/1w/1m ,preferabil 95-98db/1w/1m eventual loaded horn speaker).

 

În principiu înainte de abordarea unor puteri mici(SE) trebuie să procurăm/confecţionam incinte/boxe de randament ridicat.În acest fel se poate înţelege prioritatea numărul unu(SE)...

 

un exemplu:

http://www.dancetech.com/aa_dt_new/pa/p ... -print.gif ...

post-18717-139829470814_thumb.jpg

post-18717-139829470834_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • zal

    14

  • hpavictor

    14

  • THOMAS

    7

  • blue

    4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Exceptional subiect ! Va rog sa propuneti o schema de principiu .Sunt deosebit de interesat , posed doua bucati G807 si soclurile necesare .Pentru etajul de intrare ar fi de preferat 6J4 sau altceva cu soclu Octal , arată bine împreuna cu forma " Matriosca " a finalei G807 . Dvoastra decideti ce este mai bine !

Link spre comentariu

6П7C=Г807=6П3C=6L6G=KT66... etc.Mai aproape de 2A3 mi se pare YO186.

Nu ştiam că 6П3C (în audio) suportă în mod curent disipaţie maximă la anod 25W sau că 6П3C suporta 600V la anod (ca să nu mai spun 700V). Г-807 ≠ 6П3C ...(aşa cred).
Link spre comentariu

E aceeasi situatie ca la 6P14P si 6P15P unde anodul poate ca arata identic insa distantele inter-grila-anod sint diferite. Chiar daca distantele ar putea fi egale mai conteaza si pasul cu care se bobineaza grilele.

Link spre comentariu

Nu mi-am închipuit că vreţi să folosiţi 6П3C la +600...700V, fie şi ca triodă.807 e varianta cu Ua mai mare a 6L6, însă rar am văzut-o folosită în audio la tensiuni mari. Diferenţele vizibile sînt izolaţia crescută între anod şi restul elemenţilor, fie prin decupături semicirculare în rondelele de mică (807 vestic, Tungsram, 6П7C), fie prin izolatori ceramici înfipţi în rondelele de mică (numai la Г807). Graficele sînt identice la toată familia, nu am găsit unele diferite, la producători diferiţi.

Link spre comentariu

807 e varianta cu Ua mai mare a 6L6, însă rar am văzut-o folosită în audio la tensiuni mari...

Poftim tensiuni mari 807 în audio(mod curent):

(pe când 6L6 sau 6П3C în aceste condiţii ?!...)

post-18717-139829471476_thumb.jpg

Link spre comentariu

g-807 este 6P3S construita pentru lucru in RF , anod deasupra ca sa suporte tensiuni mai mari plus o constructie mai ingrijita . In rest e identica . Numai in PP poti obtine mai multa putere folosind avantajul ca suporta tensiuni mai mari , in SE este absolut egala cu 6P3S , nu merita complicatia anod deasupra ...

Link spre comentariu

6P3S si G807 seamana doar prin faptul ca sunt tetrode...restul sunt fumigene !

Nu mai puneti botul la faptul ca sunt lampi , au aceeasi tensiune de filament etc .

Si Mercedes si Logan au volan , motor , roti , parbriz , tabla si vopsea etc .

Dar nu este semnul egal intre Mercedes si Logan , deci cineva dezinformeaza cu rea vointa userii incepatori .

Oare de ce tocmai acesti " Gica Contra " ( fara argumente tehnice indubitabile ) ai forumului insista sa polueze acest subiect ?

Link spre comentariu

Da' tu cine esti mai afonule ca sa comentezi ? :ras: Daca ai ceva de zis hai cu argumente nu cu ironii de 2 bani. Cine are de-a face cu lampile nu numai din povesti ca tine stie ca sunt similare ...

Curbele in foile de catalog puse de tine nu sunt similare pentru ca la G-807 sunt masurate cu tensiunea de G2-300V iar la 6P3S cu 250V

 

http://en.wikipedia.org/wiki/807/ATS25

 

citat de acolo

"Differences from 6L6

The electrically similar 6L6 was not favored by hams because high transient voltages on the anode when operating in class C could cause a flashover between pins 2 and 3 on the octal base, whereas the 807 had the anode connected to a top cap, physically distant from all the base pins"

 

iar G-807 este echivalent cu 807 american ca sa nu apara alte discutii

 

http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_807.html

 

Deci practic 807 este un 6L6 sau 6P3S cu anodul sus, pentru ca baza octala se strapunge la tensiuni mari si frecventa mare pe care il presupune lucrul in RF . De altfel majoritatea lampilor de RF de putere au anozii sus tocmai din motivul asta

Link spre comentariu

In aplicatiile (proiectele) unde se foloseste 6P3S se poate inlocui cu succes cu G-807 sau 807-USA,dar in aplicatiile (proiectele) unde se foloseste G-807 (807-USA) nu se poate inlocui cu 6P3S,tocmai datorita celor specificate de mai sus. G-807 se folosea si in etajele de BO din primele TV rusesti,tocmai pentru ca avea anodul deasupra si stiti foarte bine ca la BO etajele finale lucrand in impulsuri apar tensiuni inverse de ordinul 5Kv....8Kv si chiar mai mari,deci ar fi fost extrem de dificil sa se construiasca un soclu octal cu distanta intre pini asa cum este acum ,sa reziste la aceste tensiuni.Vedeti cum sunt construite TOATE tuburile finale din BO (E(P)L36,81,500,504,509,519,6P13S,6P36S...) si majoritatea tuburilor de emisie din seria GU19,29,30...QQE*** si multe altele...*************************************************************************************************Acum asteptam o schema cu "Trioda saracului" (!!),poate chiar din parte lui ,de ce nu??? :da ...bineinteles pentru studiu,nu?

Link spre comentariu

Da' tu cine esti mai afonule ca sa comentezi ? :ras: Daca ai ceva de zis hai cu argumente nu cu ironii de 2 bani. Cine are de-a face cu lampile nu numai din povesti ca tine stie ca sunt similare ...

 

Aha , am inteles , depanatorule !

Ai Logan ... :rade:

Nu te obliga nimeni sa crezi altceva decat doresti , dar pastreaza doar pentru tine toate " cunostiintele " minunate pe cale crezi ca le posezi .

Mai sus scrie clar de catre producatorul lampilor de ce si rezulta fara echivoc ca G807 nu este egal cu 6P3S .

Or fi din aceeasi familie de tetrode , dar asemanarea se opreste .

Se pot inlocui functional in unele montaje nepretentioase , care functioneaza cu anumiti parametri sub limita maxima de catalog , dar nu sunt la fel .

Te avertizez sa nu mai jignesti niciodata ( pe mine sau pe alti useri ) pe acest forum altfel vei lua o vacanta fortata , cu banare pe IP .

Daca ai ceva de discutat " te rog " sa o faci civilizat , cu argumente tehnice recunoscute si detaliate , nu link-uri despre basme pe Wikipedia , orice analfabet poate scrie povesti nemuritoare si apoi le posteaza acolo ..

Noi nu combatem persoane , ci idei .

Asta pentru ca este un forum de dezbateri , nu un campionat in care trebuie sa iasa un invingator olimpic la proba care o are mai mare , mai tare , mai groasa , mai jucausa si scuipa cu mare precizie in directia adversarului .

Ca sa fie treaba clara , ar trebui sa postezi doar cu acordul autorului acestui subiect .

Daca esti nevorbit sau neintrebat si nebagat in seama , poti deschide un subiect pe o tema oarecare si acolo te poti desfasura in voie .

Nu mai polua aici !

 

Va prezint propunerea mea...nu are dimensionata valoarea pentru rezistenta din catodul G807 si nici valoarea optima a impedantei trafo out :

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Grila 2 de la 6J8 vine alimentata printr-un 470 K direct in anodul G807 , iar intre G2 si catodul lui 6J8 este un cond electrolitic de 4.7micro / 250V ( de preferat de inalta calitate , acest condesator este esntial in circuitul de polarizare a G2 dar si reactie negativa locala , un anume fel de " decuplare " dinamica ) .

Aceste componente nu sunt desenate pe schema ... produc reactii locale care micsoreaza distorsiunile , nefiind necesara conectarea unei reactii negative globale .

Prin intermediul comutatorului , se poate conecta ( dupa dorinta ) o reactie negativa locala in catodul lui G807 .

Link spre comentariu

Grafic suprapus(tetrodă) ,rescalat 807 pentru suprapunere comparativă 6L6(6L6-violet ,807 negru) fără comentarii(vedeţi cu ochii voştri dacă 6L6=807).

post-18717-139829471718_thumb.jpg

Link spre comentariu

Lucrăm cu materialul clientului, aveţi ataşate graficele cu diferenţele vizibile ale caracteristicilor în funcţie de tensiunea G2. Sper să fie lămuritoare ptr toţi.

Posted Image

 

Şi ''diferenţele'' dintre 6L6 - 807 - 6n7C, toate la aceeaşi tensiune ptr G2. Luaţi punct cu punct (sper că o toleranţă de 5-10% între producători e acceptabilă în practică). Mai am destule grafice, dacă mai e nevoie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări