Vizitator cereal port Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 am nevoie de pareri in legatura cu o problema la acest model, am postat si intr-un alt subiect dar n-a fost "vizibil" postul meu. stiu ca modelul asta are probleme mari cu racirea si din aceasta cauza cu dezlipirea integratului de pe placa de baza, si chiar i-am facut un reball asta iarna pt ca nu mai afisa nimic dar acum afiseaza insa nu mai recunoaste hdd-ul desi hdd-ul l-am testat la PC si e inca in regula, acolo il vede, iar problema a aparut cu un freeze si cursorul inca miscandu-se dupa care racinduse vreo 2 ore a mai functionat cateva ore si din nou freeze. intrebarea mea la care as vrea niste pareri este: se poate sa fie tot de la acel integrat problema sau ar trebui sa caut in alta parte defectiunea, si daca da, unde? Link spre comentariu
pinky Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Avand in vedere ca acest laptop a fost facut in tehnologia "leadfree", toate chipurile BGA sunt predispuse la dezlipire. Supraincalzirea nu are legatura cu dezlipirea bilelor. Pur si simplu bilele nu au aderat la pad-urile de contact. Doar s-au topit si au facut lipitura rece, nu s-a "umezit" lipitura. Ca sa se topeasca bilele fara plumb este necesara o temperatura de 217 C minim. La temperatura asta s-ar vedea semne de incalzire excesiva cu plastice deformate. Nu e cazul. Pur si simplu tehnologia leadfree este de toata pleazna. Plasticul se inmoaie pe la 90 grade Celsius. Simptomele de dezlipire sunt mai frecvente la placa video deoarece acolo sunt variatile cele mai mari si dese de temperatura si astfel se formeaza oxizi intre bila si pad. Cum arata southbridge-ul? S-a rumenit? E posibil sa fi murit si southbridge-ul. Link spre comentariu
Vizitator cereal port Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 nu, nu e mort southbridge-ul, hai sa iti spun ce i-am facut sa mearga. am incalzit vreo 2 min northbridge-ul cu feonul si merge, ciudat, nu? acum sa vad pt cat timp. nu stiu la ce temperatura ajunge feonul dar ceva plastic de la carcasa interioara sa deformat deci cred ca a trecut de 90 de grade. deci ce imi zici tu e ca nu se dezlipeste BGA-ul ci are lipituri reci? adevarul e ca din cate imi amintesc cei de la service la reball mi-au pus tot bile fara plumb si imi facusera o treaba de tot rasul, mi l-au adus cu deformari mari ale carcasei in zona bateriei, deci cred eu ca au lucrat pe el intreg in loc sa scoata placa de baza afara. asta e, unii au simtul responsablitatii, altii nu. Link spre comentariu
pinky Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 Sau poate ca nu ti-au facut reballing deloc Niciun rebilator care se respecta nu pune bile fara plumb inapoi. Dintr-un singur considerent: temperatura prea mare de topire. Daca pune inapoi bile fara plumb risca enorm sa prajeasca chipsetul.Bilele fara plumb se folosesc deoarece aceasta masura este impusa de guverne ca sa reduca / elimine plumbul din reziduuri pe motive de ecologizare, nu pentru ca ar fi mai bune. Tehnica militara nu are bile fara plumb. Oare de ce?Parerea mea e ca, daca se vede plastic deformat, au facut un fel de reflow cu aer cald fara sa mai dea jos placa de baza. Poti sa le pui o punga cu "rahat" de caine la intrarea in firma. Cu dedicatie speciala. Link spre comentariu
briobit Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 si eu am un laptotp exact ca al tau si crapase partea de video adica o linie alba subtire orizontala pe ecran si atat ... 150 ron reflow/reball nu ce au facut da are 1 an de cand merge a si am facut o masa din 4 ventilatoare de 12 cm sub el sa il sufle din spate ca e jale cu caldura acum Link spre comentariu
Vizitator cereal port Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 @pinky. poate n-au facut reball, ce stiu eu, asta le-am reprosat si eu ca nu se pune cu totul in statia de lipit ci se lucreaza pe placa de baza dar era doar un "gigi" de birou acolo care facea pe prostu'. Ca ei primesc comenzile de service in reprezentanta nu in service si nu apuca nimeni sa-l scuipe in ochii pe rebilator daca e ceva in neregula ci da de "gigi" asta care se face ca nu stie.@biobrit. da, e moartea laptopurilor proaste pe vremea asta dar n-ai ce-i face. pe mine m-a costat 200 de lei asa, prost cum a fost si m-a tinut 6 luni, tot la fel pe ventilatoare dar nu chiar asa de "nervoase" ca ale tale ci doar 3 de 8cm.in concluzie cam asta cred, ca e de la northbridge si ca ar trebui sa-l schimb cu totul ca imi moare numai atunci cand am mai mare nevoie de el Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum