Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtre pentru boxe Panasonic SB-PM 15

Vizitator DeuxEx

Postări Recomandate

Esti nou pe aici , dar cu gura mare :) dar asta nu este un lucru chiar rau !Mai bine cautai singur cu Google si descopereai singur despre ce este vorba , in manualul de service . Sistemul ala era un gunoi 2.1 , nu 2.2 ! Adica este un Full Range + subwoofer , de foarte mica putere dar si cu SPL mic , jignitor as spune ...Nu merita efortul sa intreprinzi ceva cu boxele alea , ai luat teapa .Mie mi-e mai lene decat tie sa extrag din manualul de service schema cu partea de procesarea activa , pur si simplu nu se justifica efortul . Daca ai chef , poti sa te ocupi singur , deja ti-am dat ideea ...Este Lo Fi , nu Hi Fi !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

4

• zal

2

• Th3_uN1Qu3

2

• stefan94stefan

2

Top autori în acest subiect

Vizitator DeuxEx

@Th3_uN1Qu3: vineri ma apuc si caut condensatorii aia!

@hpavictor: mie mi se pare ca se aud destul de ok, dar daca dau prea tare, se opreste tot sistemul. Acum, fie vorba intre noi :freaza: , ce e ala SPL? Vad ca te pricepi (sau cel putin asa dai impresia), ce boxe imi recomanzi sa cumpar ( sau sa construiesc) pentru respectivul amplificator (Tehnics SU-5A)? Nu stiu daca ti-am zis, dar zilele trecute am descoperit ca mi-ar placea electronica. Si uite asa mi s-a pus pata sa arunc 100 lei pe geam si sa cumpar statia si boxele respective.

Ma gandisem la boxele astea http://www.emag.ro/boxe/pereche-boxe-podea-akai-ss008a-2011df--pSS008A-2011DF

Link spre comentariu

SPL = Sound Pressure Level (nivel de presiune sonora). Se masoara cu un microfon special de masuratori calibrat, la 1 metru, la puterea de 1W absorbita de difuzor.

Cu cat acest numar este mai mare, cu atat difuzorul se va auzi mai tare la aceeasi putere. Daca ai boxe cu SPL mare, nu iti trebuie amplificator de putere mare ca sa faci galagie. De aceea fanii amplificatoarelor pe lampi, care din considerente economice se realizeaza doar la puteri mici, cauta boxe cu un SPL cat mai mare.

@ hpavictor Boxele alea sunt niste boxe standard de combina. Nimic special, dar macar mai bune decat niste pocnitori de boxe de PC.

Boxele alea "Akai" sunt Akai doar cu numele, firma japoneza a vandut brandul la chinezi. Sunt la nivelul unui sistem Genius 5.1, nu mai sus de atat. Ti'as recomanda sa cauti ceva sh, de calitate mai buna.

Link spre comentariu

Orice boxe , cu impedanta de 8 ohmi si diametrul difuzorului de joase de minim 200 mm ( 8" ) si SPL minim 88 dB / 1W / 1m . Daca auditia va fi intr-o camera mica , incinta ar fi de preferat sa fie de tipul " cu compresie " iar daca auditia va fi facuta intr-o camera mare incinta ar trebui sa fie de tipul BR .Daca nu intelegi despre ce este vorba , nicio problema , poti citi sectiunea acesta a forumului de la infiintare pana in prezent si vei afla cu siguranta lucruri noi ! Pastreaza banii pentru bere , iti vor folosi la achizitia unor cabluri bune pentru noile boxe ce vor fi achizitionate...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări