Vizitator DeuxEx Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 Salutare! Zilele trecute am achizitionat un amplificator Tehnics SU-5A (acesta de aici: http://www.classic-audio.com/technics-su5-p-643.html ) si 2 boxe Panasonic SB-PM 15. Persoana de la care le-am achizitionat mi-a zis ca ar fi bine sa achizitionez si o pereche de filtre. Problema este ca in acest domeniu sunt un profan, dar sunt dispus sa invat. Boxele Panasonic SB-PM 15 au urmatoarele inscriptii pe spate: Impedance: High 6 ohmi Low 6 ohmi Input: High 10 W Music 5W (DIN) Low 30 W Music 15W (DIN) Ce sfaturi imi puteti oferi? Daca as vrea sa schimb boxele acestea cu unele mai performante, ce mi-ati recomanda intr-un buget de 400 lei? Link spre comentariu
Vizitator DeuxEx Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 Deci, cine ma poate ajuta cu o idee despre ce filtre ar trebui sa achizitionez? Link spre comentariu
adrian lucian Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 Probabil boxele provin de la un minisistem cu iesiri biamplificate, hi si low, Poti inseriara cu tweter-ul un condensator nepolarizat de 4.7 microF si apoi paralel cu woofer-ul legate la iesirea amplificatorului, buninteles plus cu plus la ...plus. Link spre comentariu
Vizitator DeuxEx Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 Pe mine m-ar interesa sa achizitionez niste filtre audio din comert (site-uri online). In Tg-Jiu nu am de unde sa cumpar condensatori (sau cel putin n-am descoperit eu...). Ce se poate intampla daca statia este pe 8 ohmi si boxele pe 6 ohmi? Link spre comentariu
zal Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Se poate întîmpla să strici ampliful, dacă dai la maxim şi insişti.Din descriere boxele par slabe ptr acel amplif (ca putere). Link spre comentariu
Vizitator DeuxEx Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Multumesc pentru informatie. Banuiam eu ca asa e, dar vroiam inca o parere. Solutia cu filtrele audio poate sa ma fereasca de a strica amplificatorul? Daca da, ce filtre imi recomandati? V-am zis, sunt total pe dinafara cand vine vorba de boxe si amplificatoare. Link spre comentariu
zal Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Nu te ajută cu nimic, cam 90% din putere e consumată de diful de joase. Link spre comentariu
Vizitator DeuxEx Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Pai si atunci ce sa fac ca sa nu risc sa ard statia? Mi-a zis cineva sa pun cate un condensator de 2 ohmi la fiecare boxa. Vreu un raspuns de genul: ia-ti filtrele X de pe site-ul Y si nu mai risti sa arzi nimic. Azi am observat ca daca dau boxele prea tare, se opreste sunetul. E normal? Link spre comentariu
stefan94stefan Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Eu cred ca intra amplificatorul in protectie....daia se opreste sunetul ...! asteapta si alte pareri ! Link spre comentariu
hpavictor Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 asteapta si alte pareri !Da , merita sa astepti ! Link spre comentariu
stefan94stefan Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 asteapta si alte pareri !Da , merita sa astepti !Am zis ceva gresit ? sau ........ Link spre comentariu
relucavnic Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Am zis ceva gresit ? sau ........Nu il baga in seama se crede meserias dar defapt nu poate da nici macar un sfat acelasi lucru l-a facut si cand am intrebat si eu in loc sa imi zica daca e bine sau nu sa luat ca la mine ori ce este bun. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Omul cat traieste invata da tot prost moare!Ai perfecta dreptate... Link spre comentariu
Vizitator DeuxEx Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Off-topic: Oameni buni, daca aveti un conflict personal, v-as ruga sa va abtineti pe acest topic. On-topic: Decat postari zeflemiste la ceea ce au postat altii, mai bine ati ajuta cu un sfat o persoana care are nevoie de ajutor (adica EU!) Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Din cate vad si eu acele boxe provin de la un sistem biamplificat, deci amplificare separata pe basi fata de inalte. Pune un condensator de 4.7uF serie cu tweeterul, cum ti s'a precizat si mai sus. De preferat nepolarizat, in cel mai rau caz electrolitic bipolar. La minim 50v.Daca ti se pare ca "urla" prea tare vocea, scade acel condensator la 2.2uF. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum