kappa_ii Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 stiu sa proiectez 3d in Solidworks si Catia - in Catia am reusit sa ma familiarizez cu Prismatic machining .in solidworks as vrea sa studiez solidcam sau camworks .ce intrebare am .cu ce imi recomandati sa generez G-code ? sa invat solidcam si sa il generez direct din solidworks ? sau dupa ce proiectez obiectul 3d sa il inport in altceva ceva mai usor de invatat ?am reusit sa ma uit in treacat peste niste tutoriale cu Mach3- cam stufos daca se incerca adaptari pretentioase . , nu am inteles mai nimic din brains ! spre exemplu - de unde stiu cat pot taia cu o freza x intr-un material Y la o turatie anume z ? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 4, 2012 Administratori Partajează Postat August 4, 2012 Nu poti genera cod G direct in SW, iti trebuie ori solidcam ori camworks ca ca extensie la SW Link spre comentariu
katran Postat August 4, 2012 Partajează Postat August 4, 2012 Din cate stiu eu , codurile G sunt generate de softurile CAM ( modulele de masinare/prelucrare aferente softurilor CAD : Solid , Rhino , Catia , NX , etc ) . CAM-urile lucreaza in general cu vectori ( geometrie 2D ) , mai ales cele in 3 axe care le folosim noi . Conteaza foarte tare cat de complicate sunt prelucrarile pe care vrei sa le faci ... pentru profilare , area clearance , drilling ( 2 axe jumate ) nu ai nevoie de mai mult decat ofera ArtCam-ul ( simplu si usor de invatat ) . Daca te intereseaza masinarea in mai mult de 3 axe , deja trebuie sa inveti CAM-urile alea destepte ( Solid , NX ) , extrem de stufoase , dar si foarte inteligente . Eu folosesc cu succes tripleta Rhino 3D + ArtCam + Mach3 si functioneaza fara probleme ( si ai vazut cam ce construiesc eu ... nimic complicat , doar corect facute , si cu atentie la detaliu ) . Bafta . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum