Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CNC - Poroiectare - gcode - mach3 etc .

kappa_ii

Postări Recomandate

stiu sa proiectez 3d in Solidworks si Catia - in Catia am reusit sa ma familiarizez cu Prismatic machining .in solidworks as vrea sa studiez solidcam sau camworks .ce intrebare am .cu ce imi recomandati sa generez G-code ? sa invat solidcam si sa il generez direct din solidworks ? sau dupa ce proiectez obiectul 3d sa il inport in altceva ceva mai usor de invatat ?am reusit sa ma uit in treacat peste niste tutoriale cu Mach3- cam stufos daca se incerca adaptari pretentioase . , nu am inteles mai nimic din brains ! spre exemplu - de unde stiu cat pot taia cu o freza x intr-un material Y la o turatie anume z ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

1

• kappa_ii

1

• katran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Din cate stiu eu , codurile G sunt generate de softurile CAM ( modulele de masinare/prelucrare aferente softurilor CAD : Solid , Rhino , Catia , NX , etc ) . CAM-urile lucreaza in general cu vectori ( geometrie 2D ) , mai ales cele in 3 axe care le folosim noi . Conteaza foarte tare cat de complicate sunt prelucrarile pe care vrei sa le faci ... pentru profilare , area clearance , drilling ( 2 axe jumate ) nu ai nevoie de mai mult decat ofera ArtCam-ul ( simplu si usor de invatat ) . Daca te intereseaza masinarea in mai mult de 3 axe , deja trebuie sa inveti CAM-urile alea destepte ( Solid , NX ) , extrem de stufoase , dar si foarte inteligente . Eu folosesc cu succes tripleta Rhino 3D + ArtCam + Mach3 si functioneaza fara probleme ( si ai vazut cam ce construiesc eu ... nimic complicat , doar corect facute , si cu atentie la detaliu ) . Bafta .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări