Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vu-metru

Vizitator gery

Postări Recomandate

Vizitator gery

am un vu-metru cu leduri dintr un casetofon vechi are patru fire si nu stiu care cum se leaga am un cablu negru rosu portocaliu si albastru .am reusit sa o leg dar vreau sa mearga sepaat fiindca e stereo si asa cum lam legat eu merge tot de odata .am legat firul negru la iesirea din amplificator + si celelalte fire leam legat impreuna si lam legat la firul - cu ar trebui sa o leg ca sa mearga separat?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• corneillus

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

pune o poza detaliata cu inculpatul si poate gasim o rezolvare. daca e cu circuit integrat, vezi schema de aplicatie si iti vine mult mai usor sa il identifici. din cate imi dau seama cu alimentarea ai rezolvat-o, mai ai de descoperit intrarea de semnal. de regula ar trebui sa fie cuplata printr-un condensator de valoare mica 1-10 microfarazi pe fiecare canal.

Link spre comentariu

din cate imi dau seama din poza cu toate ca nu prea se vede bine, alimentarea circuitului se face pe firele din centru, cele care duc la condensatorul cel mai mare, urmaresti polaritatea condensatorului, si firul care duce la partea marcata cu dunga pe lateralul condensatorului, care ar trebui sa fie minus si sa fie marcata pe acea banda semnul minus ala il duci la alimentare la minus, iar celalalt il duci la alimentare la plus. intrarea deasemna se face prin firele de pe lateral care dupa cum spuneam duc fiecare la cate un condensator. firele de pe lateral le duci la iesirea amplificatorului cate unul la fiecare canal corespunzator stanga respectiv dreapta, sau la ce il folosesti tu. daca wu-metrul il alimentezi separat si nu din aceiasi sursa ca si amplificatorul mai e nevoie sa duci un fir de la masa (borna corespunzatoare minus a wu-metrului) la masa amplificatorului. atentie la amplificator, daca e cu sursa dubla de alimentare, minusul acestuia nu e masa, ci masa se ia din priza mediana a trafului, sau din punctul de inseriere a conzilor de filtraj, sau mult mai simplu si mai sigur de la carcasa amplificatorului, spor la treaba.

Link spre comentariu

daca imi dau seama bine din poza, cel negru si portocaliu e alimentarea, banuiesc ca negru e minus si portocaliu e plus, iar cel rosu si albastru intrarea de semnal unul pe un canal celalalt pe celalalt.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări