Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu VESTEL 11AK30 - defecte si rezolvarea lor

Vizitator

Postări Recomandate

Buna seara

"Pacientul" este un TV eurocolor ctv 5571 txt care produce urmatorul defect. Linie orizontala lata cam de 2cm. Rezistenta R645 de 2K2 parca-i explodat.Dupa ce am schimbat rezistenta cu una noua, acesta s-a ars la fel. Puteti sa ma ajutati cu vreo idee, la ce sa ma mai uit?

Link spre comentariu

Va salut colegi si la multi ani celor care poarta numele de sfantul Nicolae,spuneti-mi si mie ce echivalente au trafurile de linii de la acest sasiu adica la cel cu tub plat si cel cu tub bombat?va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

tv- 11ak30a10 cu video tda6107q, ....lmagine albe cu linii de cursa inv., am inlocuit final video cu tda6103(n-am avut 07q)+ rez.alim., dar problema este ca tensiunea video este 230v( asa am gasit-o), desi U1 este124v, iar pe cadre am 24v. Ce nu-i ok aici? ce e cu tensiunea asta mare pe video?....trafo linii inlocuit si tot la fel!!!!

revin....am gasit tda6107q, imagine buna, dar tensiunea tot 230v!!!

Editat de cornel1962
Link spre comentariu

Ce ti se pare asa ciudat? Inseamna ca nu-ti vine semnal video si integratul nu functioneaza.

Pune osciloscopul si vezi daca semnalele video RGB ajung pe placa TK

Editat de mac01
Link spre comentariu

Ce ti se pare asa ciudat? Inseamna ca nu-ti vine semnal video si integratul nu functioneaza.

Pune osciloscopul si vezi daca semnalele video RGB ajung pe placa TK

am scris mai sus,....imaginea este super, tensiunea este mare!

Link spre comentariu

Editat..

Acum am vazut ca ai editat postarea....am vrut sa te intreb de compatibilitate intre 6103 cu 6107....daca esti sigur ca merge inlocuirea.

Cat priveste tensiunea video.... daca totul este ok inseamna ca atat scoate traful.

Editat de mac01
Link spre comentariu

cu 6103q , imaginea era manjita, m-am uitat si pe data scheet-uri(era din recuperari). Acum este ok...am intrerupt traseul inainte de dioda si am pus o rez.270R/2w si am 196v.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări