Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu VESTEL 11AK30 - defecte si rezolvarea lor

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator cata82

In primă fază descărcați tubul cu o rezistență de 1-4 megaohmi la tresa șasiului-"plimbati" un conector al rezistenței pe sub ciuperca FIT si celalalt conector la tresa șasiului.Apoi scoateți ciuperca si introduceți 1-2 cămăși de tub termocontractabil pe tot firul FIT.Ideal ar fi să identifici exact pe unde descarcă.

Editat de cata82
Link spre comentariu

am identificat pe unde se descarca.

dar procesorul este posibil  cu probleme? la felul cum se comporta,  " ledul rosu palpaie,si nu pleaca din standby, pe pic 47 procesor  am 3,6 v,la actionare din p+,sau telecomanda ,scade la 0v,dar revine imediat la 3,6v. "

Editat de stefanion
Link spre comentariu

am identificat pe unde se descarca.

dar procesorul este posibil  cu probleme? la felul cum se comporta,  " ledul rosu palpaie,si nu pleaca din standby, pe pic 47 procesor  am 3,6 v,la actionare din p+,sau telecomanda ,scade la 0v,dar revine imediat la 3,6v. "

...foarte tare!!!...masurati tensiunea in pin 52 si vedeti ce se intampla acolo la comanda ON, dar eu zic sa schimbati urgent memoria cu una noua (FF)

Link spre comentariu

Am prins un ak 30 care mi-a pus capac... arde bu final în 1 sec. Nu mai folosesc de mult 808, dar fac clona cu but11 +2sd1555+ 390ohm+ba159. Deci în 1-2sec îmi arde 2sd1555. Sursa lucrează ok, condensatoare de recuperare verificate, stx112 schimbat, filtrare verificate, defelexia are 2,4ohm și pare ok....doar trafo linii nu l-am schimbat încă

Link spre comentariu

Pune matale serie pe B+ o rezistență de 100-150 Ohm/10-16W,și vei avea timp de măsurători,ca să poți formula concluzii...că altfel strici un sac de BU-uri și concluzii=0.Trafo.linii se verifică cu sursa din tv Alfa,sau cu o altă sursă;nu merge verificat cu sursa cu MC.

Link spre comentariu

Am prins un ak 30 care mi-a pus capac... arde bu final în 1 sec. Nu mai folosesc de mult 808, dar fac clona cu but11 +2sd1555+ 390ohm+ba159. Deci în 1-2sec îmi arde 2sd1555. Sursa lucrează ok, condensatoare de recuperare verificate, stx112 schimbat, filtrare verificate, defelexia are 2,4ohm și pare ok....doar trafo linii nu l-am schimbat încă

Nu a fost trafo de vina. Când intra curent prin bobine, deflexia făcea scurt H-V ;la rece masurata cu instrumentul nu dădea scurt și bineînțeles că era mort și 8174AW .....
Link spre comentariu

Am prins un ak 30 care mi-a pus capac... arde bu final în 1 sec. Nu mai folosesc de mult 808, dar fac clona cu but11 +2sd1555+ 390ohm+ba159. Deci în 1-2sec îmi arde 2sd1555.Sursa lucrează ok, condensatoare de recuperare verificate, stx112 schimbat, filtrare verificate, defelexia are 2,4ohm și pare ok....doar trafo linii nu l-am schimbat încă

Folositi numai D1555,but 11af din recuperari.Cu tz. care i-ati folosit dvs am luat o mare plasa cand i-am cumparat de la un magazin online.Eventual faceti un montaj din tz. de calitate cu fire si probati toate tv cu bu808 ars si atunci nu veti mai avea dubii.Abia dupa aceea folositi tranzistorii care credeti dvs.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări