Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu VESTEL 11AK30 - defecte si rezolvarea lor

Vizitator

Postări Recomandate

Buna ziua...TV Akai Sasiu 11AK30-1 iese din st-by cu imagine buna, sunet ok, dar dupa cateva secunde iese de pe fregventa si nu mai gaseste nici un program..selectorul se alimenteaza cu 5 V si incerc sa dau si de cea de 33V......Identificat zenerul de 33V (D106)  am masurat si am 32V, dar se pare ca nu ajunge la selector, se pare trece printr-un strap S509 care nu este montat si printr-o rezistenta (R562) care nu a fost montata pe placa . Pinii selectorului 7, 8 9 nu sunt conectati (desi in schema figureaza a fi conectati) ..Oare cum ajunge 32 V la selector..Va multumesc...

Editat de SEBYKO_76
Link spre comentariu

Buna ziua....Nu am cum sa refac circuitul ca pinii 7, 8 9 ai tunerului nu sunt conectati. Statul s509 si rezistenta aceea R 562 nu au fost conectate din fabrica...Cei 33V ajung in tuner pe alt pin care nu este materializat de schema..Cumva sunt diferite schemele 11AK30 si 11AK30-1??

Editat de SEBYKO_76
Link spre comentariu

Inseamna ca este cu SCL,SDA tunerul .De aceea e asa.Plus ca abureala cu datul codului pe gratis la reprezentanta e poveste.Nici vorba de asa ceva.Si ei cer bani.

Link spre comentariu

D-l dan despre ce este vorba ca nu inteleg....

"Plus ca abureala cu datul codului pe gratis la reprezentanta e poveste.Nici vorba de asa ceva.Si ei cer bani"

Link spre comentariu

Am verificat schema de la 11AK36 foloseste acelasi tuner TECC2949VG28B in schema apar conectati pinii 7, 8 9, iar in realitate nu sunt conctati si nu imi dau seama cum ajunge tensiunea de 33V cumva in pinul 2 VT???? Multumesc..

Editat de SEBYKO_76
Link spre comentariu

Dupa ce pierde toate programele ai incercat sa intri in meniul de programare, sa dai cautare si sa vezi daca mai prinde programe?

Sa nu fie dus condensatorul paralel cu bobina CAF si sa fuga de pe post toate programele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări