Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu VESTEL 11AK30 - defecte si rezolvarea lor

Vizitator

Postări Recomandate

Dar oricum se poate raspunde general de catre cei care au rezolvat o astfel de situatie pentru cei care se vor lovi de acesta problema ca prea putin este tratata pe forum problema tensiunii B+ scazute pe sursa la sasiul 11AK30.

Link spre comentariu

Am scris de vreo 5 ori de faptul ca 11ak30 are 2 bucle de control, la inceputuri cand mai aveam un pic de putere nu m-am gandit sa fac un topic special care sa fie accesat oricand de cei interesati. 

Acum daca doresc sa postez din nou ce am scris atunci nu mai gasesc pt ca era ca raspuns unuia sau altuia si ma pierd in padurea de subiecte ak30.

Nu mai am chef sa scriu totul, dar un lucru este sigur si ff simplu: 115V/126v pt ecran plat se obtin cand avem 2,5V in pinul de control TL431--nu am auzit pe nimeni sa precizeze ca a facut acea masurare.

A doua bucla este zenerul activat de tranz de care ti-am spus si care influenteaza cand si MCR este scos.

Rezistenta la teorie este cea mai mare dezamagire pe acest forum, imi imaginez niste indivizi cu cafele, tigari sau chiar bere dorind sa faca si ei un ciubuc pt ca sant niste ciudati care le tot raspund la salvele de intrebari.

Nu prea am vazut pe cineva sa raspunda; am cam inteles ce am facut acolo, am retinut si incerc pe viitor sa nu mai pun aceeasi intrebare.

M-am cam vaccinat, nu cred eu ca cine nu si-a propus de la inceput sa invete isi va schimba atitudinea.

Forumul nu se deosebeste de parlament, guvern, societatea civila: acesta este poporul roman, vom merge inainte cu tarele noastre. 

Link spre comentariu

Am un watson cu dunga orizontala pe care se observau doar niste liniute pe mijlocul ecranului care proveneau de la ceas(lipsa semnal)

Am gasit c634 unflat si si r654 afumata. Am inlocuit condensatorul 470uf/35v si rez de 44ohm. fara nici o modificare. Am mai inlocuit c610,641603,d602,c604,c516,c633.si integratul de cadre. Dupa asta am obtinut imagine parca s-a mai deschis cu 5 cm de pe mijloc in jos. Pin 2si pin 10 integram at 2.4v respectiv 2.8v

Pe c631 aveam 2.8v am schimbat condensatorul si tot asa, am inlocuit si d610 tot asa, am intrerupt traseul spre pin10,2 cadre si am 3v.

Sa fie din traful de linii? Ce parere aveti? Cu traseul intrerupt tv se maniesta la fel.

Posted Imageimg

https://vid.me/Aeza

Link spre comentariu

Ar fi bine de înlocuit și depanatorul :scarpin ,și văzut dacă mai persistă defectul :rade:

Asta este clar , Daca se schimba Depanatoru cu unul bun sigur defectul dispare imediat  :limb:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări