Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu VESTEL 11AK30 - defecte si rezolvarea lor

Vizitator

Postări Recomandate

Nici eu nu am supradimensionat radiatorul la final cadre la acest sasiu,si credeti-ma ca foarte rar am antalnit acest integrat ars,si chiar daca as vrea sa dimensionez radiatorul nu prea imi permite tubul cinescop.

Link spre comentariu

1.cond fly. de 100uF

2.descarcare trafo. la cele care fabricantul a infasurat firele defl.cadre dupa firul fit ,la iesirea trafo,

3.scurtcircuitarea c. serie cu BDV-mai rar,etc

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Descarcari FIT, scurt bobina deflexie verticala-generat la randul lui de scurt pe deflexie orizontala- defect dioda redresoare pe bara de alimentare, defect electroliticul din pinul 11, intrerupere rezistenta de inchidere deflexie verticala la masa....o parte din defectele intalnite de mine soldate cu defectarea integratului...si mai sunt...

Link spre comentariu

E normal ca in baza tranzistorului de linii sa fie montat un condensator de 220uF ? Am un tv care are asa ceva in baza. Parca undeva la 47uF era maximul. 

este schimbat acel cond? sau este pus de fabrica?

Eu mai nou montez de 100uF/63V.Nu capacitatea e problema acolo,ci ESR-ul.

eu am montat un cond la un eurocolor un cond de 47mf 50v si deja imaginea devenea mai laptoasa si dacai montam unul de 100mf oare mai vedea bine

si iam pus unul de 22mf si imaginea este inpecabila dar cu 47 era aiuria si de atunci montez cond de 15mf 50v de mult timp si nu sint probleme luati chiar de la miv...   am tv cu cond de 15mf si inca nu sa ars pentru ca stiu ca este tv lui soacramea

Link spre comentariu

A fost schimbat acel condensator. Se vede pe placa ca a mai fost lipit. Eu foloseam pana acum doar de 10 sau 22uF/63V luati de la miva.... Deocamdata tv-ul va mai sta pe masa pana ajung tranzistorii. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări