Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu VESTEL 11AK30 - defecte si rezolvarea lor

Vizitator

Postări Recomandate

salut.tv nei saiu 11ak30,sursa defecta cu ci crapat fizic, rez din primar carbonizate ,morfet crapat,optocuplor in scurt,avarii in primul rand in primarul sursei .nu am apucat sa inlocuiesc nimic !postez in ideea daca a m-ai intilnit cuneva asa avarie si ce credeti ca a dus la un asa defect major in sursa?

Link spre comentariu

Poate traznet,lichide,soc mare de tensiune.

Sau din cauza altuia  ,, meserias  '' >> verifica  si  celelalte : procesor , jungla  prin masurare  pini fata de masa  , ca sa nu muncesti degeaba  !!

Link spre comentariu

si eu am avut un asemenea dezastru de defect cu sasiul carbonizat in zona primar choper ca in instanta sa schimb mcr22,asta dupa ce mia bubuit toata sursa in ochi de doua trei ori arzand mai tot in sursa.acum nu stiu daca sigur este tot acelasi defect si la dnul.doru tv,eu totusi dau un punct de plecare.chiar si io astept de la domni colegi sa deslusim acest defect la acest tv.sunt si eu foarte curios de eventualele raspunsuri ale dstra.

Link spre comentariu
Vizitator NIKLASS

dar pe asta o stiti? dau drumul televizorului si merge fara probleme cat vreau daca insa incerc sa schimb canalele sau il opresc si ii dau drumul imediat se desincronizeaza pe linii si (dreapta devine stanga si stanga devine dreapta cu o banda lata suprapusa pe mijlocul ecranului) tiuie puternic liniile tanzistorul final se incalzeste excesiv si crapa 

Link spre comentariu

dar pe asta o stiti? dau drumul televizorului si merge fara probleme cat vreau daca insa incerc sa schimb canalele sau il opresc si ii dau drumul imediat se desincronizeaza pe linii si (dreapta devine stanga si stanga devine dreapta cu o banda lata suprapusa pe mijlocul ecranului) tiuie puternic liniile tanzistorul final se incalzeste excesiv si crapa 

Ai schimbat cumva finalul de linii,ce fel de tranzistor ai pus?

Link spre comentariu

buna seara,

am experimentat o schema echivalenta a bu 808 de pe elforum , bucuria a fost de scurta durata ( 3 sec) , am pus un  but 11 si un d 1815 in loc de bu 2508 , aici a fost greseala ?  dioda ba 159 si rezistenta  de 380 de ohmi.

Multumiri !  ( ma duc sa cumpar 5388 :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări