Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu VESTEL 11AK30 - defecte si rezolvarea lor

Vizitator

Postări Recomandate

- va salut, un sprijin va rog pt. c-am ramas fara idei !, sursa cu mc44608 nu functioneaza desi toate-s bune !!, decuplat GBH , pus sarcina aux. bec nu se aprinde mai mult 0v

cu sau fara tiristor, tens. de alim. pe mc44608 pin6 variaza 6,5 - 11,5V in grila se vede cum apar si dispar impulsurile, pina in prezent am schimbat tot din zona sigurantei   electronice, regulatorul tl431, optocupl., mc44608, mosfet-ul si multe rez. si condensatori electrolitici , ceramici atit din sursa cit si din zona amintita dar fara rezultat !,

Link spre comentariu

- nu vad unde ?!, am scos pe rind toti consumatorii !, a intilnit cineva sa fie chopper-ul defect ?

-  am uitat sa va spun ca am pus sursa fara chopper (cu trei fire din care 2 se fol. uzual) bineinteles am scos tiristorul,  in sec. tensiunile devin corecte cu exceptia U1 care ajunge la 14V iar mosfet-ul de 12A din sursa pus pe radiator(tip smr40200) se incalzeste cam tare dupa 2-3 min.!

Link spre comentariu

- nu vad unde ?!, am scos pe rind toti consumatorii !, a intilnit cineva sa fie chopper-ul defect ?

-  am uitat sa va spun ca am pus sursa fara chopper (cu trei fire din care 2 se fol. uzual) bineinteles am scos tiristorul,  in sec. tensiunile devin corecte cu exceptia U1 care ajunge la 14V iar mosfet-ul de 12A din sursa pus pe radiator(tip smr40200) se incalzeste cam tare dupa 2-3 min.!

sunteti sigur ca ati scos thiristorul?....daca da...ati conectat cum trebuie sursa fara chopper(banuiesc ca e vorba de ups001?)

Editat de elmar
Link spre comentariu

- stima multa dle. elmar, mi-ati dat multe sfaturi utile de-a lungul timpului !, cu siguranta cea ce va prezint este corect altfel ce rost au sfaturile primite pt. o situatie eronata !?, da, de ups001 este vorba

Link spre comentariu

daca spuneti ca si cu sursa ups001 nu functioneaza cum trebuie (tranz. de putere sursa se incige) atunci e posibil ca traful chopper sa fie cu spire in scurt ...desii eu nu am gasit pana acum chopper de ak30 defect...dar nu e imposibil!

sursa trebuie sa scoata tensiuni normale (ca atunci cand tv-ul functioneaza ) .

....bineinteles ca sursa ups nu poate fi adaptata la acest sasiu ...nu poate functiona corect in st-by...

dar daca spuneti ca ati scos thiristorul ...nu vad dece nu ar merge...si in acest caz, suspect e traful copper asa cum am zis...

Link spre comentariu

dupa cu ma zis nu am gasit defect la chopper ...deci nici nu prea stiu cu ce se poate inlocui ...

dar daca as fi in locul dvs...as cauta ce choppere am la dispozitie si as confrunta schemele celor doua surse ...a sasiului ak30 si a sursei tv-ului de unde provine traful care vreti sa-l adaptati!...acolo in schema se da tensiunile de iesire ...si cam ce tensiune are infasurarea de feedback(vorbesc aici de infasurarea dintre pinii 3-4 din schema ak30)

de obicei trebuie sa cautati un chopper care este comandat de acelasi integrat oscilator(...daca se poate)

Editat de elmar
Link spre comentariu

Un eurocolor, cu urmatorul diagnostic: rastru avand cursa inversa si prezenta OSD, dar fara imagine, cu sonor

Am masurat uvideo =200v, pe catozi 193v, pe pin 5 tda6107jf sunt 4v, iar intrarile RGB au 0,7volti

Tensiunile debitate de sursa si recuperatele sunt ok

Am scos placa de pe tub si intrarile RGB cresc la 2v5 , iar pe catozi apare tensiunea corecta

Unde sa fie buba?

Link spre comentariu

sa vedeti problema cum a fost: stralucire, contrast, culoare date la zero din meniu si screen-ul dat la maxim... se pare ca dl. proprietar a umblat in el.... problema rezolvata!

Link spre comentariu

Revin cu Watson-ul. Am pus 2sd1941 din recuperari in loc de but11, am schimbat filtrajele pe B+ si pe driver si doua zile a functionat perfect. Aseara l-am predat. Sper sa nu se mai intoarca (curand)!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări