Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu VESTEL 11AK30 - defecte si rezolvarea lor

Vizitator

Postări Recomandate

Acum 7 minute, Florinel TV a spus:

Daca se intrerupe bobina secundara credema ca tensiunile 200v si pentru filament raman prezente suta in mie

e posibil sa fie mai multe defecte,ceva trasee intrerupte,cine stie 

ori fara supårare ,,lipsa de experienta in depanare tv,,

Acum 1 minut, dan-a2 a spus:

Eu totusi cred ca nu ai inpulsuri linii..

corect,dar suspect ca BV merge ce se alimenteaza din trafo linii,fara impulsuri nu ar avea BV functional,totusi nu spune este 24-27v alimentare BV sau doar urechea spune ca lucreaza,sa nu vibreze bobina demagnetizare

Link spre comentariu
Acum 10 minute, iuliantv a spus:

e posibil sa fie mai multe defecte,ceva trasee intrerupte,cine stie 

ori fara supårare ,,lipsa de experienta in depanare tv,,

corect,dar suspect ca BV merge ce se alimenteaza din trafo linii,fara impulsuri nu ar avea BV functional,totusi nu spune este 24-27v alimentare BV sau doar urechea spune ca lucreaza,sa nu vibreze bobina demagnetizare

Am 27v pe TDA8174,bobina de demagnetizare este deconectata.

Link spre comentariu
Acum 32 minute, iuliantv a spus:

e posibil sa fie mai multe defecte,ceva trasee intrerupte

Chiar daca sunt traseie intrerupte era fit, nu poate sa fie din senin atatea defecte

Link spre comentariu

Propun o probă foarte simplă să ne convingem că traful de linii funcționează.

-un creion de tensiune , din acela cu bec neon ce se aprinde roșu

-îl apropiați la 1-2 cm paralel cu traf linii și ne spuneți dacă se aprinde 

-dacă se aprinde ,traful funcționează.

Link spre comentariu
Acum 21 ore, Simion Irinel a spus:

Va salut colegi,vin si eu cu o problema la un sasiu 11ak30a11 la care sa schimbat tranzistorul final linii cu un montaj darlington,mentionez ca dupa schimbarea acestuia am sunet dar nu am imagine,lipsa tensiune FIT,lipsa tensiune video,lipsa tensiune filament tk,am schimbat si traful linii si tot degeaba,ce ar mai putea fi de vina,va multumesc anticipat.

Ce montaj ai folosit? Nu am urmărit toată discuția dar se poate sa muncești degeaba. Este un sașiu de ak30 la care nu merge decât cu tranzistor original. Nu știu care, dar dacă este acesta muncești degeaba. Caută undeva un bu808 bun și vezi ce face. 

Link spre comentariu
Acum 4 minute, Nostalgic a spus:

Asta o fac de mult timp.

Acum 4 minute, dan cod a spus:

Ce montaj ai folosit? Nu am urmărit toată discuția dar se poate sa muncești degeaba. Este un sașiu de ak30 la care nu merge decât cu tranzistor original. Nu știu care, dar dacă este acesta muncești degeaba. Caută undeva un bu808 bun și vezi ce face. 

Nu am BU808 dar folosesc de ani de zile schema darlington si functiona din prima.

Acum 3 minute, Simion Irinel a spus:

Asta o fac de mult timp.

Nu am BU808 dar folosesc de ani de zile schema darlington si functiona din prima.

https://www.elforum.info/uploads/monthly_02_2017/post-183266-0-68807300-1486165649.gif

Link spre comentariu
Acum 11 minute, Nostalgic a spus:

Nu se aprinde creionul de tensiune.

Link spre comentariu
Acum 21 minute, Simion Irinel a spus:

Asta o fac de mult timp.

https://www.elforum.info/uploads/monthly_02_2017/post-183266-0-68807300-1486165649.gif

sacrificati un tranzistor cu dioda si rezistenta incorporata,ar trebui sa mearga cateva secunde si cu un tranzistor normal de BH

Link spre comentariu
Acum 5 minute, iuliantv a spus:

sacrificati un tranzistor cu dioda si rezistenta incorporata,ar trebui sa mearga cateva secunde si cu un tranzistor normal de BH

Asta am facut si degeaba ca tensiunea video este de 125v,ug2-17v,fit nimic.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Simion Irinel a spus:

tensiunea video este de 125v,ug2-17v,fit nimic.

Tensiunea care o masori pe g2 este de fapt tensiunea de alimentare a trafo linii ,verificati cu atentie tot traseul de la baza tz. linii pana la stv 2248 (relipiti si acest integrat ,verificati fisuri  cablaj)

Link spre comentariu
Acum 8 minute, dan-a2 a spus:

Tensiunea care o masori pe g2 este de fapt tensiunea de alimentare a trafo linii ,verificati cu atentie tot traseul de la baza tz. linii pana la stv 2248 (relipiti si acest integrat ,verificati fisuri  cablaj)

Tensiunea din sursa este de 115v deoarece este un tv fara ecran plat,iar eu am masurat tensiunea ug2 pe placa video.

Link spre comentariu
Acum 35 minute, dan cod a spus:

Aici era bun un osciloscop sa vadă dacă sunt impulsuri în primar și secundar traf linii. 

Nu am osciloscop.

Acum 14 minute, dan-a2 a spus:

Pe colector BU cat aveti ? dar pe baza aveti tensiune negativa ?

In colector nu pot masura ca sunt impulsuri mari ce depasesc performantele unui multimetru DT9208A iar in baza am 120mv.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări