Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu VESTEL 11AK30 - defecte si rezolvarea lor

Vizitator

Postări Recomandate

Buna seara..Revin cu detalii referitoare la

Eu unul nu schimbam stv-ul chiar daca il banuiam , uite cum fac eu sa depistez defectul deci intrarea de la R,G,B pe placa tk deslipeam firele R,G,B si cu firul de la R sau B il puneam pe G si asa vedeam daca functioneaza verdele si daca nu atunci STV-ul este ok , eu cred ca acolo ai diode sau o dioda 1N4148 care da aiuria si necesita schimbata ma refer la modulul final vindeo adica pe placa tk sau vre-o rezistenta smd intrerupta asta daca are , sau poate fi una normala intrerupta daca ai schimbat tranzistorii intre ei

Buna seara..Astazi am taiat firele de la intrarea in placa tk si le-au inlocuit intre ele..Indiferent cum le conectez finalul pe catodul de rosu se aprinde cel mai tare..Am conectat pe rand fiecare final..Se aprinde si verdele, dar mai slab..

Link spre comentariu

As incerca totusi sa inlocuiesc tubul..Dar nu am decat unul cu gatul gros, iar cel existent este gatul subtire.....As face totusi o proba, dar nu mai stiu configuratia..Are cineva configuratia pinilor?? Nu imi aduc aminte unde vin G1 si G2...

Link spre comentariu

Pai ce este asa de greu , schimb pentru cele 2 tuburi , deci vine asa R , G , B , G1(la masa) G2 se cunoaste de pe firul de la traf focalizarea este aparte tot de la traf si gata treaba chiar nui greu deloc inlocuirea tuburilor , daca vrei si nu te descurci iti voi pune niste poze sa vezi cum vin conectate si cum repar eu sasiuri de tot felul pe un tub care nu conteaza de care este cu git gros sau cu git subtire fie el si de 37 sau de 51 in afara de cele de 100HZ ca astea sunt complicate rau , deci ma anunti si iti voi posta configuratia pinilor sa te ajut Doamne Ajuta

Link spre comentariu

Va salut colegi,ce traf se mai poate pune in locul lui FBT80016 (ecran plat)?

am inteles ca FBT7950 nu merge,invers da.

Nu prea merge FBT7950 in locul lui FBT80016 invers da , FBT7950 normal ar merge in locu lui FBT80016 dar FBT7950 se alimenteaza cu 115V si FBT80016 se alimenteaza cu 125V si daca pui FBT7950 atunci vor creste toate tensiunile si face ravagii pe sasiu , se poate pune dar cu rezistente de limitare pe aproape pe fiecare tensiune

Link spre comentariu

Nu prea merge FBT7950 in locul lui FBT80016 invers da , FBT7950 normal ar merge in locu lui FBT80016 dar FBT7950 se alimenteaza cu 115V si FBT80016 se alimenteaza cu 125V si daca pui FBT7950 atunci vor creste toate tensiunile si face ravagii pe sasiu , se poate pune dar cu rezistente de limitare pe aproape pe fiecare tensiune

OK,va multumesc,totusi imi poate spune si mie cineva de unde pot cumpara un FBT80016?pentru ca la miv..om nu are pe stoc,va tog sa-mi dati si mie un linck pe PM de unde sa-l pot cumpara,va multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări