Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu VESTEL 11AK30 - defecte si rezolvarea lor

Vizitator

Postări Recomandate

Ori cautare manuala si memorare sistem pe fiecare canal ori reglare dimensiune la 16/9 sa arate ca 4/3 >> cautati un program 16/9 si modificati dimensiunea !!

Va ajuta rev Depanatorul nr 29

Link spre comentariu

Buna ziua tuturor..Referitor la defectul legat de lipsa culorii verzi la un 11AK30..Am inlocuit finalii video intre ei nici o schimbare..Am inlocuit chiar si jungla STV2248, defectul persista...Singura optiune pe care cred ca o mai am este inlocuirea tubului cinescop..Cred ca , catodul de verde este defect..Am un tub plat, dar se pare ca "gatul tubului " este diferit , va trebui sa fac trecerea de la cel cu gat subtine la cel gros..Am ceva de treaba.Sper sa functioneze..

Editat de SEBYKO_76
Link spre comentariu

incercati sa puneti la masa pt scurt timp catodul respectic.asa ar trebui sa apara imaginea pe fond verde.puteti utiliza testerul de masura pus pe tuner iar cu capatul ascutit atingeti scurt catodul de verde.mai corect ar fi si o rez de 10k inseriata.

Link spre comentariu

Mda...Chiar nu stiu ce sa-i mai fac....Se pare ca apare verdele prin punerea catodului la masa...E clar acum..Nici tubul nu-i defect...

Nu am nici eu schema cu tranzistoare....in majoritatea schemelor are integrat, iar "stesul" asta chiar asa este echipat..

Sasiul este 11AK30A14..

Ma gandesc sa nu fie dereglat din menu service, culoare verde la minim, desi nu cred ca a intrat cineva sa modifice acolo, dar mai stiu...Am verificat la iesirea din jungla , RGB, separe ca am 2,3V la Rosu, 1,7 la verde si 1,8 V la albastru...bineinteles ca daca este dezechilibru la iesirea din jungla si amplicatoarele finale de pe placa TK au valori dezechilibrate, am urmatoarele tensiuni..Rosu 210V, Albastru 206V, iar la verde 145V..Deduc ca finalii RGB functioneaza, ceva comanda nu este OK...Repet..Am inlocuit jungla .....Posibil totusi sa fi modificat cineva parametrii RGB in menu service ????

Editat de SEBYKO_76
Link spre comentariu

Se taie firele RGB ce vin de la STV. Se ia o sursa reglabila si prin 1-5kohm se aplica pe rand pe fiecare fir o tensiune de la 0 la 6-8v. Se face un grafic imaginar a luminozitatii pe fiecare culoare functie de tensiune. Punerea catodului la masa este un caz limita care poate spune eventual doar daca catodul respectiv nu mai are emisie. Trucurile astea limita sunt pt angajati la patron care lucreaza la bucata sau lenesi incurabili. Ca sa nu tai fire se poate scoate conectorul si aplica tensiunea pe el dar trebuie vazut daca firul de masa video nu trebuie lasat conectat. Pai un tv cum functioneaza, nu aplicand un semnal variabil la intrarea amplif video? Ce, stie tubul daca semnalul este video sau o tensiune continua de la o sursa?

Link spre comentariu

Da,,pot face si asta..Ori semnal, ori tensiune aplicata finalului video catodul de verde tot trebuia sa se aprinda..

.Nu stiu ca sa mai cred ca poate avea..Chiar sa fie defect tubul???...

Jungla schimbata, amplificatoarele finale schimbate intre ele si totusi verdele nu se aprinde..nu stiu ce sa mai cred...

Editat de SEBYKO_76
Link spre comentariu

Trucurile astea limita sunt pt angajati la patron care lucreaza la bucata sau lenesi incurabili.

trucul asta de lenes incurabil face ca sa stabileasca in 10 secunde daca tubul are emisie pe catodul de verde.

trucurile astea ne usureaza munca si nu trebuie sa stam doua zile langa un tv.

Link spre comentariu

O sa incerc totusi o "manevra"...Am un tub de aceeasi dimensiune dar este cu gatul gros..As vrea sa fac o modificare (o trecere) de la cel cu gatul subtine la cel cu gatul gros, dar nu mai am schema pinilor..Am facut asta acum vreo 7 ani la un Daewoo parca si a mers de minune..Are cumva cineva configuratir pinilor si la cel cu 8 si la cel cu 11 pini??? Asta ar pune capat unor intrebari..Daca tot asa o sa vada (rosu si albastru), il fac bucati ...Multumesc..

Link spre comentariu

Eu unul nu schimbam stv-ul chiar daca il banuiam , uite cum fac eu sa depistez defectul deci intrarea de la R,G,B pe placa tk deslipeam firele R,G,B si cu firul de la R sau B il puneam pe G si asa vedeam daca functioneaza verdele si daca nu atunci STV-ul este ok , eu cred ca acolo ai diode sau o dioda 1N4148 care da aiuria si necesita schimbata ma refer la modulul final vindeo adica pe placa tk sau vre-o rezistenta smd intrerupta asta daca are , sau poate fi una normala intrerupta daca ai schimbat tranzistorii intre ei

Acum depistez mult mai repede cu osciloscopul de unde este defectul , si asta Multumita colegului dan cod la care ii multumesc din suflet ca daca nu era el numi cumparam osciloscop

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Tv-ul pleaca din stand-by dar fara inalta tensiune in schimb tv-ul are sunet,ledul ramane verde cu ceva tendinte de palpaire,defect final cadre TDA8174AW.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări