Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu VESTEL 11AK30 - defecte si rezolvarea lor

Vizitator

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...

Buna seara...Acelasi 11AK30 defect....Initial descarcari de FIT la trafo linii...Am comandat un trafo nou, l-am inlocuit nu mai descarca , dar s-a ivit un defect nou..Imaginea este corecta, sunet normal dar imaginea este rosu albastru . Am verificat tensiunile pe fiecare catod RBG, la placa TK dar tensiunile sunt diferite, la 2 dintre ei am 160 V, iar la unul 149 V..Am verificat ohmetric toti tranzistorii, nu sunt defecti..Oare ce sa se fi intamplat?..Descarcarile de FIT au fost la trafo linii, nu cred ca au ajuns descarcarile la placa TK..

Editat de SEBYKO_76
Link spre comentariu

Cu osciloscopul verifici iesirile rgb din jungla. In lipsa poti inversa firul G cu B la intrarea in modulul video si vezi daca apare culoarea verde. Astfel te convingi daca modulul final video si tubul functioneaza corespunzator.

Exista posibilitatea ca acele descarcari sa fi dat in matricierea video din jungla.

Link spre comentariu

posibil probleme si la soclu TK. loveste usor gâtul tubului si vezi ce se intampla. schimba tranzistorii care se ocupa de R G B. ohmetric dă bine,practic poate functiona gresit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări