Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu VESTEL 11AK30 - defecte si rezolvarea lor

Vizitator

Postări Recomandate

Va salut colegi,revin cu o problema la acest sasiu si anume faptul ca se desfasoara cu o dunga verticala de 4cm de sus in jos pe mijlocul ecranului iar R645 se incinge instantaneu,sa fie oare deflexia?va multumesc

Link spre comentariu

Daca BU808DFI nu lucreaza fierbinte verificati L603 sa nu fie intrerupta eventual lipituri reci la L603, R645, D609, C628, C627. In caz contrar schimbati "traditionalul" C613, este posibil sa fie deja cu ESR mare.

Link spre comentariu

ok

Dar acestea sunt primele pe care pun ochii,deci iese din schema,intre timp a explodat si c638

Ce credeti ca ar mai fii?

eu zic deflexia,dar BU nu se incalzeste deloc.

oricum am sa mai sap la el,pana la 12noaptea loi face :rade:

Link spre comentariu

Dar acestea sunt primele pe care pun ochii,deci iese din schema,intre timp a explodat si c638

Ce credeti ca ar mai fii?

Cred ca este vorba de C628=3,3uF/160Vcc ("explodat"). Schimbati inca odata si verificati conexiunile la C627=0,43uF/250Vcc (mentionat dealtfel mai sus).

Editat de naebv
Link spre comentariu

Curentul principal spre defl.H circula prin C627. Cind acesta nu mai are capacitatea adecvata va suporta C628 curentul bobinei , dar nefiind capabil , ce sa faca ? explodeaza.

Link spre comentariu

C628-3,3micro/160 nu am gasit altul sa-l schimb,pot pune unul de 10micro?nu de alta dar mie teama sa nu ard BU808,nu am mai facut treaba asta deaceea intreb.

Cred dupa parerea mea ca se va mari imaginea pe verticala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări